Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε οριστικά τον Πορτοσάλτε και μας υπενθύμισε ότι ήταν… δημοσιογράφος. Εκτός από τη οριστική διαγραφή Πορτοσάλτε, το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την προσωρινή διαγραφή άλλων έξι δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων ο Ν. Ευαγγελάτος και ο Ν. Υποφάντης. Η είδηση βέβαια δεν είναι ότι διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ, αλλά το ότι ήταν μέλος της. Τώρα που έχασε την δημοσιογραφική του ιδιότητα, θα μπορεί περήφανα να δηλώνει επικοινωνιολόγος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Documento, το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκεκριμένων δημοσιογράφων μετά από την πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο τότε και νόμο πλέον που με τον ψευδώνυμο τίτλο «για την προστασία της εργασίας» πλήττει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα θεσμοθετώντας « “νέα ήθη” επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

Εκτός από την οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και την προσωρινή άλλων έξι δημοσιογράφων για απεργοσπαστική δραστηριότητα.

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκεκριμένων δημοσιογράφων μετά από την πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο τότε και νόμο πλέον που με τον ψευδώνυμο τίτλο «για την προστασία της εργασίας» πλήττει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα θεσμοθετώντας « “νέα ήθη” επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

Όπως αναφερόταν τότε σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ «Οι [απεργοσπαστικές] πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα. Ήδη η ΕΣΗΕΑ παραπέμπει τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως και ζητεί τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων».

Όπως και να έχει ο Πορτοσάλτε δεν ήταν δημοσιογράφος, τώρα απλά δεν είναι και επίσημα.

imerodromos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ