ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ…

Μετά Βαΐων και κλάδων η υπουργός Παιδείας μεταξύ των πολλών “φωτοβολίδων” που εκτόξευσε στη μέχρι σήμερα θητεία της έκανε σημαία της και τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα υποστηρίζοντας ότι εκεί θα διδάσκουν άριστοι, θα υπάρχει δίπλα ομάδα άριστων στελεχών που θα παρακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία, θα γίνονται σεμινάρια του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα υπάρχει αξιολόγηση παντού.

Ακούγοντας κάποιος που δεν ξέρει την κατάσταση στην πολύπαθη ελληνική παιδεία εύκολα πιστεύει ότι δίπλα μας συντελείται μία κοσμογονία που εκτοξεύει το ελληνικό δημόσιο σχολείο και σιγά – σιγά γίνεται ισότιμο με τα σχολεία προηγμένων κρατών.

Δυστυχώς όμως από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των σχολείων, λόγω του μπάχαλου που επικρατεί, όλα αποδείχθηκαν έωλα και ισχύοντα μόνο στη φαντασία της υπουργού, αφού δυστυχώς το μόνο που άλλαξε είναι το όνομα των σχολείων.

Και σαν να μην έφτανε η κοροϊδία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα ήλθε και ο εμπαιγμός των ίδιων των εκπαιδευτικών που μετέχουν στη διαδικασία.

Πρόσφατα το υπουργείο και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς που έχει ξεκινήσει πριν από 40 περίπου ημέρες. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται βάσει της πρόσκλησης να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο από 8 – 18 Οκτωβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα το ΙΕΠ έχει προγραμματίσει διαδικτυακές προκαταρκτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς ανά κλάδο, ώστε να τους προετοιμάσει για τα σεμινάρια.

Μέχρι εδώ αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο που γίνονται τα σεμινάρια αφού η χρονιά έχει ξεκινήσει, κάποιος θα πει ότι “άντε κάτι σοβαρό πάει να γίνει”.

Δυστυχώς όμως η προχειρότητα και οι παθογένειες για μια ακόμη φορά έκαναν το θαύμα τους.

Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί που προσπάθησαν να μπουν στις διαδικτυακές συναντήσεις έχασαν το απόγευμά τους αφού δεν μπορούσαν να ακούσουν τους εισηγητές, με δεδομένο ότι το όλο σύστημα δεν λειτουργούσε και οι διαδικτυακές συναντήσεις πήγαν στράφι.

Οτι και να πει κανείς είναι λίγο για ένα υπουργείο που έχει κάνει σημαία του τον εκβιασμό και τις διώξεις για να περάσει τις πολιτικές του και την ψευτοαξιολόγηση.

Αλήθεια την κ. Κεραμέως ποιος και πώς θα την αξιολογήσει;

ΥΓ. Για να μην αναφέρουμε και το γεγονός πως στα πρότυπα και πειραματικά διδάσκουν από τη μια καθηγητές με αυξημένα προσόντα και από την άλλη καθηγητές που  τους στέλνουν να διδάξουν εκεί, ανεξαρτήτως προσόντων, είτε για να συμπληρώσουν το ωράριο τους, είτε ως αναπληρωτές…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ