ΦΡΙΚΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ 8ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Aποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μία ανώνυμη καταγγελία που εστάλη στην εισαγγελία της Ρόδου, η οποία διέταξε έρευνα.

Η αστυνομία μετέβη άμεσα στο σπίτι του κοριτσιού, το οποίο έμενε μαζί με τα τρία αδέρφια της και την μητέρα της σε ένα χωριό. Μετέφεραν την 8χρονη στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκε πως έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και έφερε τραυματισμό.

Μετά από απόφαση της εισαγγελίας, το κοριτσάκι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ πραγματοποιήθηκε και προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα της.

Η κατάθεση της μητέρας
Η μητέρα του κοριτσιού κλήθηκε σήμερα το πρωί να καταθέσει στην αστυνομία. Ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει πως προκλήθηκε ο τραυματισμός στο παιδί και δεν υποψιάζεται κάτι.

Μάλιστα, η αστυνομία επιχείρησε να λάβει μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη στο κορίτσι μιλώντας μαζί του, παρουσία παιδοψυχολόγου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η 8χρονη παραμένει στο Ίδρυμα όπου φιλοξενείται στη Ρόδο, ενώ μαζί της είναι συνέχεια παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Οι αρχές θέλουν άμεσα να φτάσουν στον άνθρωπο που προκάλεσε αυτό το ανεπανόρθωτο τραύμα στο κορίτσι. Έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Η γιαγιά της οκτάχρονης είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star ανέφερε ότι το κοριτσάκι δεν της είχε αναφέρει ποτέ κάτι περίεργο και έδειχνε καθ΄όλα φυσιολογικό.

“Πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω”, είπε η γιαγιά της μικρής, κλαίγοντας.

Αποκάλυψε, δε, ότι η μητέρα του παιδιού, από την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της οκτάχρονης, έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες. Ο μπαμπάς της μικρής, όπως επεσήμανε, είναι ναυτικός στα καράβια και η μητέρα τού έχει ζητήσει διαζύγιο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κόρη της έχει σχέση με κάποιον άλλον άνδρα και πως εκείνη φρόντιζε όλα τα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι το παιδί νοσηλεύεται υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από την καταγγελία πολίτη. Τού παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος.

Οι αρχές έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το οκτάχρονο κορίτσι φέρεται να είχε επαφές, ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά του πρόσωπα.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ