Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση μετά τη συνέλευση αναφέρει: Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου- Συνεχίζουμε την απεργία αποχή – Επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ – Οι Διευθυντές να αναμένουν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και συγκρότηση ομάδων

Η Γενική Συνέλευση της  ΕΛΜΕ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στις 14/10 χαιρετίζει τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία που έφτασε το 55% στο νομό  Λάρισας, καθώς και για τη μαζική συμμετοχή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων (68 σύλλογοι. ποσοστό 80% ) που όλο το προηγούμενο διάστημα διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους και υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις.

Με τον αγώνα αυτό οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία μας δώσαμε ένα σημαντικό αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, στους γονείς και στους μαθητές. Φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως για να σταματήσει το μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών μέσα σε δέκα μέρες έστειλε τα σωματεία μας τρεις φορές στα δικαστήρια.   Αξιοποιώντας τις αντεργατικές – αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη στην  πρώτη του εφαρμογή ενάντια στην απεργία-αποχή στην εκπαίδευση βγάζουν την απεργία που συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών παράνομη για έναν μόνο λόγο στην τελική απόφαση «την έλλειψη δημόσιου διαλόγου» αφαιρώντας όλες τις προηγούμενες αιτιολογίες . Οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποταχθούμε στο νόμο Χατζηδάκη. Η απόφαση, με βάση την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, αποτελεί πρόκληση για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει άμεσα να απαντήσει δυναμικά. Στη μάχη αυτή πρέπει να πρωτοστατήσουν τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ και  οι ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

1). Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας είναι η σύσσωμη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου με συνέχιση της απεργίας αποχής και επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ.

2). Προκηρύσσουμε μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις διαρκείας που η εφαρμογή τους ξεκινάει με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ  και καλούμε να προκηρυχθούν και από ΟΛΜΕ. Οι συνάδελφοι μπορούν να τις εφαρμόζουν με την κοινοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και θα τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης.

Καλούμε τους Διευθυντές να σεβαστούν την τεράστια συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και τα συλλαλητήρια και να συνταχθούν με τις αποφάσεις των σωματείων, να μην προχωρήσουν  σε καμία συνεδρίαση και στη συγκρότηση ομάδων στα σχολεία τους. Να αναμένουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ.

Η Γ.Σ. καλεί την  ΟΛΜΕ να προκηρύξει νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ μέσα στη βδομάδα για να αποφασίσουν ανυποχώρητο και πολύμορφο αγώνα διαρκείας.

Συμμετοχή  στα πανεργατικά  Συλλαλητήρια   στις 4/11 ενάντια  στο  νόμο  Χατζηδάκη και  απεργιακό  βήμα με  άλλους  κλάδους  που  είναι  σε  κινητοποιήσεις.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Κατατέθηκαν τέσσερεις προτάσεις και πλειοψήφησε η κοινή πρόταση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΠΕΚ 2 Ψήφους

ΣΥΝΕΚ 15 Ψήφους

ΔΑΚΕ 15 Ψήφους

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 52 Ψήφους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ