ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΜΕ ΤΟΝ  ΚΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΙΚΑ

Σατυρική επιστολή κατοίκων του χωριού

Προ σεισμού  3 Μαρτίου  2021 λειτουργούσε στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος Δαμασίου περιφερειακό ιατρείο, με γιατρό, μια φορά την εβδομάδα,  ο χώρος περιελάμβανε  μια αίθουσα 4Χ4 γραφείο ιατρού, μια αίθουσα 4Χ4 εξεταστήριο και μια αίθουσα 4Χ4 ως  χώρος αναμονής με δύο τουαλέτες γιατρού και κοινού  με τους παραπάνω χώρους να κλιματίζονται.

Ο χώρος του ιατρείου και στο σύνολο του όλο το κοινοτικό κατάστημα δεν επηρεάστηκε από το σεισμό 3/3/2021. Ο Κωστίκας με το Γιωρίκα μετέτρεψαν ένα κοντέινερ 2Χ4 χωρίς άλλο χώρο, στην άκρη του χωριού σε περιφερειακό  ιατρείο  και τα γεροντάκια στέκονται με την ομπρέλα, στη βροχή στη λάσπη και αργότερα στο χιόνι περιμένοντας το γιατρό να τους υπογράψει τα φάρμακα τους .Ενοικιάζοντας τους πρώην χώρους του  περιφερειακού ιατρείου στο κέντρο του χωριού σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.

Αυτή είναι η αναβάθμιση στον τομέα υγείας για τους σεισμόπληκτους ;;;

Επί της ευκαιρίας ρωτάμε τι θα γίνει με τα σπίτια που γκρεμίστηκαν και έχουν πρόβλημα με το συντελεστή δόμησης . Για τη  Σάμο πήρε 2 μήνες στο υπουργείο να βγάλει διευκρινιστική απόφαση κατά παρέκκλιση του νόμου, να μπορέσουν να χτίσουν στο ίδιο σημείο τα σπίτια τους . Εμείς στο Δαμάσι ακόμα περιμένουμε και αγωνιούμε για τα παραπάνω. Ο Δήμαρχος μας τι ενέργειες  έκανε πάνω σε αυτό το θέμα και τι αποτέλεσμα έχουμε;;; Τέλος  ρωτάμε τη γίνεται με την χρηματική οικονομική βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο λογαριασμό για τους σεισμόπληκτους του Δαμασιού  άμα πάρθηκε κάποια απόφαση για τον τρόπου που θα διατεθούν τα χρήματα;

Τέλος ποιος θα μας ενημερώσει για το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού στο χωριό;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ