ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΛΟΦΟΥ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Την πορεία των παρεμβάσεων στην υδρομάστευση (έργο συγκέντρωσης υδάτων των πηγών) του Διλόφου του Δήμου Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο Δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Αχιλλέα Βαρδακούλη και τον διευθυντή Γιάννη Παπακανάκη της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Το συγκεκριμένο έργο, ανέφερε ο Δήμαρχος,  δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960 και υδροδότησε για χρόνια το Δίλοφο με πόσιμο νερό. Στη συνέχεια ο Δίλοφος υδροδοτήθηκε από άλλες πηγές. Η υδρομάστευση συνέχιζε να  παρέχει νερό στον οικισμό το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για να γεμίζουν τα ψεκαστικά μηχανήματα και οι κτηνοτροφικές μονάδες για το πότισμα των ζώων. Με το πέρασμα των χρόνων, λόγω βλαβών στο έργο, παρατηρήθηκε σταδιακή μείωση της ροής του νερού γεγονός που δημιούργησε προβλήματα εφοδιασμού τόσο στη δεξαμενή τροφοδοσίας των ψεκαστικών όσο και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Η παρέμβαση που έγινε στην υπάρχουσα υδρομάστευση, από εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο, θα βελτιώσει κατά πολύ τη ροή του νερού. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή μιας καινούργιας υδρομάστευσης  κοντά στην υπάρχουσα και στη συνέχεια το συνολικό νερού που θα συλλέγεται θα οδηγείται σε μια νέα δεξαμενή που θα τοποθετηθεί παραπλεύρως της υπάρχουσας.  Στόχος είναι με αυτό το έργο να αξιοποιηθεί το νερό των πηγών που θα συλλέγουν οι υδρομαστεύσεις προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Διλόφου. Ένα έργο ξεχασμένο για δεκαετίας, κατέληξε ο Θανάσης Νασιακόπουλος, λειτουργεί  και πάλι καταδεικνύοντας  την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στην αξιοποίηση και της τελευταίας σταγόνας νερού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ