ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη είχε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαμούρης τόνισε ότι το 3ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας κερδίζει συνεχώς θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις και βρίσκεται μεταξύ 600-800 σε όλες τις λίστες.

Παρουσιάζοντας πληροφορίες για το πανεπιστήμιο ανέφερε ότι το 40% των φοιτητών είναι μέσα από τη Θεσσαλία και σήμερα στο Πανεπιστήμιο φοιτούν 43.000 φοιτητές, εργάζονται 700 μόνιμοι καθηγητές, 500 διοικητικοί υπάλληλοι και 200 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Οπως υποστήριξε πήγε πολύ καλά το εγχείρημα της συνένωσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην ΤΕΙ. Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση έγινε, αλλά πως δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση Τμημάτων. Ο πρύτανης έκανε λόγο για υποστελέχωση του Πανεπιστημίου αν και ανέφερε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πήρε 105 θέσεις που δεν είχε πάρει για 10 χρόνια.

Συνεχίζεται το πρόβλημα στο διοικητικό προσωπικό, υπάρχουν 50-60 θέσεις κενές, και πως τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από διορισμούς μόνιμου προσωπικού αλλά βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η συνένωση.

Ο κ. Μαμούρης εξέφρασε φόβους για πιθανή περικοπή προϋπολογισμού με την “ποινή”  του 20% του νόμου Κεραμέως και χαρακτήρισε πρόβλημα την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αφού φέτος εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο 1.000 λιγότεροι φοιτητές εν’ω 5 τμήματα που έπαιρναν τουλάχιστον 100 φοιτητές ετησίως φέτος πήραν μόλις 30.

Παραδέχθηκε ότι είναι σε κακό επίπεδο η φοιτητική μέριμνα, ενώ δεν έχει εξειδικευτεί η έρευνα για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Εν κατακλείδι ενώ το Πανεπιστήμιο παρουσιάζει πολύ καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με γερασμένες υποδομές, αναλογία διδασκόντων-διδασκομένων.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στη συνέχεια Ο Τομεάρχης Παιδείας  Νίκος Φίλης  συναντήθηκε με το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Πανεπιστημίου εδώ και πολλά χρόνια.

Αίτημά  τους η εξεύρεση λύσης ,ώστε να υπάρξει η δυνατότητα σταθερής  και μόνιμης απασχόλησης.

Ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε η κοινοβουλευτική ομάδα  να φέρει  το θέμα στη Βουλή.

ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ

Στην επίσκεψη, του Τομεάρχη Ν.Φίλη στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή , συνόδευσαν ,ο συντονιστής της ΝΕ Ζωγράφος  Βασίλης  και ο υπεύθυνος θεματικής Παιδείας Γιάννης Ράπτης.

Συναντήθηκαν με την διευθύντρια  Ευαγγελία Σιώκη   και τον καθηγητή Τσουλούφα Νίκο.

Ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση της σχολής και την συντήρηση των 48 ιστορικών κτιρίων.

Κύριο αίτημά τους η λειτουργία της σχολής ως ΕΠΑΛ ,η πρόσληψη προσωπικού και η  συντήρηση των κτιρίων, καθώς και η αποκατάσταση ζημιών από τούς σεισμούς και ο εξοπλισμός των εργαστηρίων  .

Ο κ. Φίλης δεσμεύτηκε  η κοινοβουλευτική ομάδα  του ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ  να φέρει το ζήτημα της λειτουργίας γενικότερα και της συντήρησης  της Σχολής άμεσα στην Βουλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ