ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τα απευθύνει ο Χρήστος Τσιόπας  δημοτικός σύμβουλος  ΣυνΠολιτείας

Απευθύνω δημοσίως, εκ μέρους της παράταξή μας,  τρία ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και θα περιμένουμε τις απαντήσεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης. Και το κάνω δημοσίως συμβάλλοντας έστω και ελάχιστα στην ενημέρωση των δημοτών γιατί  τα τελευταία 2 χρόνια οι συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου γίνονται χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τα όσα συζητιούνται και αποφασίζονται γι’ αυτούς.

1ο ερώτημα.

κ. Δήμαρχε, θα πραγματοποιηθούν ή όχι τα προγράμματα άθλησης του Δήμου;

Με δεδομένο ότι ο υπουργός κ. Αυγενάκης αποφάσισε να σταματήσει την χρηματοδότηση των προγραμμάτων άθλησης  μέσω του ΠΑγΟ, τι θα κάνετε, θα σταματήσετε τα προγράμματα;

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα για τα πέντε που ήμουν υπεύθυνος στην ΚΕΔΗΤ, τα προγράμματα πραγματοποιούνταν είτε με κρατική χρηματοδότηση είτε χωρίς αυτήν. Τα προγράμματα εκτελούνταν από 10 εκπαιδευτές και κάλυπταν τις ανάγκες για άθληση παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες. Εκεί εντάσσονταν  και το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στην ανοιχτή πισίνα του Πολυδύναμου. Αυτά δεν πρέπει να λείψουν από τους δημότες.

Η οικονομική και η υγειονομική κρίση αλλά και οι συνθήκες εγκλεισμού, έχουν φέρει τους  πολίτες σε δύσκολη  θέση. Η συμμετοχή τους στα προγράμματα θα ανακούφιζε πολλούς συνδημότες.

2ο ερώτημα.

κ. Δήμαρχε, γιατί δεν πληρώνετε τις σχολικές καθαρίστριες;

Το τελευταίο διάστημα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιβάλουν εκτός των άλλων αερισμό, καθαριότητα και συνεχή απολύμανση των χώρων. Αυτά τα κάνουν οι καθαρίστριες των σχολείων και μάλιστα με μεγάλη πίεση  και εντατικοποίηση της εργασίας τους για να τα προλάβουν όλα.

Αλλά πείτε μας κ. Δήμαρχε, με τι κουράγιο και όρεξη να εργάζονται όταν έχουν να πληρωθούν από τον Μάϊο; Οι περισσότερες αμείβονται  με 300 και 350 ευρώ, γι’ αυτό μην τις απαξιώνετε περισσότερο, αφήνοντάς τις απλήρωτες.

3ο ερώτημα.

Κ. Δήμαρχε, υπάρχει εξήγηση γιατί το έργο των αστικών αναπλάσεων στον Τύρναβο, καθυστερεί τόσο πολύ, που έχει φέρει αναστάτωση σε μέρος της αγοράς της πόλης;

Ένα έργο που σχεδιάστηκε και εκτελείται για να αναβαθμίσει την πόλη και ειδικά το εμπορικό κέντρο, δεν μπορεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες και να επιφέρει οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις της περιοχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ