ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση θέτει θέμα προεδρεύοντα ζητώντας την παραίτησή του, ενώ ο Αθ. Φούντας είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι στη συνέλευση παρουσίασε αυτούσια την απόφαση της γ.σ. των καθηγητών της Λάρισας και κατηγορεί την Αγωνιστική Παρέμβαση

Ανω κάτω είναι από χθες το βράδυ το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στην οποία δεν πέρασε η πρόταση για συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση που αποτελούσε θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνελεύσεων των καθηγητών σε όλη τη χώρα.

Στο θέμα αναφέρθηκε αρχικά με ανακοίνωσή του ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Θ. Φούντας που σε ενημέρωσή του προς τους συναδέλφους του υποστήριξε ότι στη συνέλευση τήρησε επ’ ακριβώς αυτά που αποφάσισε η συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας και μάλιστα γι’ αυτό επικαλείται και τα πρακτικά της συνέλευσης των προέδρων. Μάλιστα άφηνε αιχμές για τη στάση των Παρεμβάσεων.

Αμέσως μετά ήλθε η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης που μιλούσε για πραξικόπημα στη συνέλευση και ξεκαθάριζε ότι ζητά νέα γ.σ., συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ και παραίτηση του προεδρεύοντα.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Ανακοίνωση – ενημέρωση του Θανάση Φούντα για όσα διαδραματίστηκαν στη Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα και μετά από αυτήν.

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Με αφορμή την Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 16-10-21 όσα ειπώθηκαν και πιθανά θα ειπωθούν, οφείλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
Η ηχητική καταγραφή και τα πρακτικά της Γ.Σ προέδρων των ΕΛΜΕ, είναι ευτυχώς αδιάψευστος μάρτυρας των όσων πραγματικά έγιναν . Κανείς δεν μπορεί να τα αλλοιώσει . Ο προεδρεύων δεν κατέθεσε απλά την πρόταση της Γ.Σ Λάρισας , αλλά στη σχετική ψηφοφορία που μπήκε η πρόταση από το προεδρείο την υποστήριξε ψηφίζοντάς την, όπως αυτονόητα είχε υποχρέωση, μαζί με πέντε ακόμη προέδρους άλλων ΕΛΜΕ. Αυτούσια και αναλλοίωτη, όπως έπρεπε να κάνει όποιος πραγματικά σέβεται τις αποφάσεις των συναδέλφων του. Κάποιοι άλλοι την ίδια ώρα έκαναν λάστιχο και έγραφαν και ξαναέγραφαν και ξαναέγραφαν και ξαναέγραφαν τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους . Με ποιο δικαίωμα άραγε?
Να ψηφίζεις λοιπόν όπως είσαι απόλυτα υποχρεωμένος, μπροστά σε όλους την απόφαση της Γ. Συνέλευσή σου , αυτό να καταγράφεται με κάθε δυνατό διαθέσιμο τεχνικό μέσο από το προεδρείο της συνέλευσης και να σου λένε ότι πρέπει να ντρέπεσαι και ότι κάνεις πραξικόπημα επειδή δεν ψήφισες κάτι άλλο που λίγο αργότερα κάποιοι το είχαν φτιάξει να τους «βολεύει» περισσότερο, δεν είναι απλώς παράλογο, ανήθικο και αντιδημοκρατικό αλλά και ενδεικτικό για το πόσο σέβονται οι ίδιοι τις δημοκρατικές διαδικασίες, τους συναδέλφους και τις αποφάσεις τους και σε πόσες αλχημείες θα συμμετείχαν αν ήταν αυτοί στη θέση του προεδρεύοντα. Για το γεγονός ότι δεν βγήκε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν, ας ζητήσουν εξηγήσεις από τους συντρόφους τους, οι οποίοι φρόντισαν με τη στάση τους να συσκοτίσουν παρά να ξεκαθαρίσουν τις προτάσεις τους. Δεν νομιμοποιούνται όμως σε καμία περίπτωση να λένε επικίνδυνες ανοησίες και να εκτοξεύουν ακόμη και προσωπικές απειλές χωρίς καμία τεκμηρίωση.
Πανελλαδικά οι συγκεκριμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις κατέβασαν καμιά 10αριά διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό και την αγωνιώδη προσπάθειά τους, για κοπτοραπτική της τελευταίας στιγμής.
Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μπω ποτέ σε μια τέτοια λογική. Δεν είχα το δικαίωμα. Η απόφαση της Γ.Σ Λάρισας ήταν συγκεκριμένη, ξεκάθαρη, ισχυρή και την υποστήριξα μέχρι το τέλος όπως σας προανέφερα, ψηφίζοντας αποκλειστικά και μόνο αυτήν, χωρίς να συμμετέχω σε μαγειρεία και σε υπόγειες διαβουλεύσεις.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα «αίσχος» η «ντροπή» η μισαλλοδοξία, η λασπολογία και οι προσωπικές απειλές , που εκτοξεύουν κάποιοι από μέσα κοινωνικής δικτύωσης (προς το παρόν) δεν με αγγίζουν καθόλου. Δεν πρόκειται να φοβηθώ ποτέ. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Αν θέλουν μπορούν να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσα δεν μου επιτρέπουν ούτε να τους τα επιστρέψω.
Αυτά προς το παρόν όσων αφορά στα “καλούδια” με τα οποία με «στόλισαν» κάποιοι με μένος και προσωπική εμπάθεια , με τη γνωστή δημοκρατικότητα που τους διακρίνει, χωρίς να ακούσουν πρώτα την άποψή μου. Τα υπόλοιπα, όπως έχω υποχρέωση , στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και όπου αλλού χρειαστεί.
Υ.Γ. Επισημαίνω ξανά ότι όλα όσα συνέβησαν χθες και σας ανέφερα, είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ.
Θανάσης Φούντας
Προεδρεύων στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας”

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Στην ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης σημειώνονται τα εξής:

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

“Συνάδελφοι-ισσες, ξαναζούμε μέρες του 2013 σε ακόμα χειρότερη εκδοχή! Παρά την εκφρασμένη βούληση του κλάδου για συνέχιση της απεργίας-αποχής από την “αξιολόγηση” της σχολικής μονάδας, ο κυβερνητικός “συνδικαλισμός” κάθε απόχρωσης, επιχειρεί να την ακυρώσει. Προσπαθεί να ποδηγετήσει τον κλάδο και να τον παραδώσει ως λάφυρο πολέμου στο υπουργείο. Μέσα από υπεκφυγές, μισόλογα και προφάσεις φτύνει κατάμουτρα τους εκπαιδευτικούς πουλώντας εξυπηρέτηση στα κομματικά του επιτελεία.

Συνάδελφοι! Το πραξικόπημα που εκτυλίχθηκε στην τελευταία Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ δεν πρέπει να περάσει! Είναι πάρα πολλά αυτά που διακυβεύονται και γι’ αυτό ξαμολήθηκαν όλα τα σκυλιά του κυβερνητικού “συνδικαλισμού”, αυτά που χρόνια τρέφονται από τις σάρκες του κλάδου για να κερδίσουν καρέκλες και προνόμια. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι μπροστά στην καταστροφή του δημόσιου σχολείου. Ειδικά σε ό,τι αφορά την δική μας ΕΛΜΕ, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς τον δημόσιο διασυρμό της.

Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • ΑΜΕΣΗ σύγκληση έκτακτου ΔΣ της ΕΛΜΕ.
  • ΑΜΕΣΗ σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ με θέμα τον σχεδιασμό των βημάτων για την υλοποίηση της απόφασης για συνέχιση και επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής.
  • Να συγκληθεί εκ νέου Συνέλευση των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ για να ακυρωθεί το επιχειρούμενο πραξικόπημα.
  • Την παραίτηση από το ΔΣ της ΕΛΜΕ του προεδρεύοντα σε ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας, αφού, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν κατάφερε να μεταφέρει την βούληση της προηγούμενη Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ.

Δηλώνουμε πως  στο εξής, σε κάθε σχετική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, θα τίθεται θέμα εκλογής του συναδέλφου στον οποίο θα ανατεθεί η μεταφορά των αποφάσεών μας στην ΟΛΜΕ. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε κανέναν “θεσμικό παράγοντα”. Έχουν ξεπουλήσει τον κλάδο αρκετές φορές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλο το ζωντανό κομμάτι του κλάδου, να υψώσουμε τείχος αντίστασης στο επιχειρούμενο πραξικόπημα. Μαζικά να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια των εκπροσώπων του υπουργείου μέσα στο σωματείο. Να τους απομονώσουμε ως ξένο σώμα. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του σωματείου μας!”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ