ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τη Διοίκηση της ΔΕΗ  προχωράνε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκ ευρώ.

Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ πατάει πάνω στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, προωθώντας ιδιωτικές επενδύσεις και δημιουργώντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αξιοποιώντας τις ΑΠΕ και την λεγόμενη κλιματική αλλαγή.

Από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Το μεγάλο κεφάλαιο επενδύει εκεί που γνωρίζει πως θα έχει εγγυημένα κέρδη, προσπαθώντας να έχει όσο γίνεται το μεγαλύτερο δυνατόν κέρδος, και φυσικά προϋπόθεση για αυτό είναι τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, οι χαμηλοί μισθοί και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Πατάει δηλαδή στο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να υπηρετούνται τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, και με τον πρόσφατο Νόμο «έκτρωμα» Χατζηδάκη ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Οι ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας και των εκπροσώπων της.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στων αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στην αυριανή τους απεργιακή κινητοποίηση και τους καλεί να μπουν μαχητικά στον αγώνα. Απαιτούμε άμεσα να υλοποιηθούν τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα τους :

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ

Ένταξη όλων με απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου

Ένταξη όλων των εργαζομένων σε ΣΣΕ με αμοιβές, δικαιώματα και παροχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Κατάργηση της εργολαβοποίησης.

Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό.

Αυτός ο αγώνας δείχνει και την προοπτική, ώστε να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό προσβάσιμο από όλους και όχι πανάκριβο εμπόρευμα που είναι σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ