ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΙΣ “ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”

Πολλά είναι τα παράπονα ανθρώπων που κατάγονται από τις λεγόμενες ¨λευκές περιοχές” του νομού που καλύπτουν το σύνολο των ορεινών κοινοτήτων στους δήμους Αγιάς, Ελασσόνας, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων, αφού στον 21ο αιώνα δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα στους δέκτες τους και σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία επειδή δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν δικαιούνται ούτε τους δορυφορικούς δέκτες που δίνει το κράτος για 8 χρόνια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ανοίγει περιοδικά, αποκλείοντας ακόμη και όσους μόνιμους κατοίκους αυτών των περιοχών που δεν πρόλαβαν την πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου.

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους αφού δεν μπόρεσαν να βρουν άκρη ούτε στο δήμο ούτε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που τους προμηθεύουν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, επικοινώνησαν με το υπουργείο από όπου και ενημερώθηκαν ότι η πλατφόρμα θα ξανανοίξει μέσα στον Νοέμβριο.

Η γραφειοκρατία ακόμη και για ένα τόσο ανθρώπινο θέμα που αφορά το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψηχαγωγία μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι απάνθρωπη σημειώνει κάτοικος ορεινού χωριού της Ελασσόνας που σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα πληρώνει για την ΕΡΤ μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Αντί να αρκεί η επίδειξη των δικαιολογητικών στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που προμηθεύουν τον εξοπλισμό για να πάρουμε τα μηχανήματα και εκείνες με τη σειρά τους να πληρώνονται από το κράτος μας υποβάλουν σε μια τεράστια ταλαιπωρία και κυρίως μας αφήνουν με μαύρους δέκτες ειδικά τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, σημειώνει ο διαμαρτυρόμενος ορεσίβιος.

Ανάλογα είναι και τα παράπονα των καταγόμενων από τις λευκές περιοχές που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι και οι οποίοι βάσει της απόφασης δεν δικαιούνται εξοπλισμό.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στην πλατφόρμα για την προμήθεια εξοπλισμού υπάρχουν τα παρακάτω:

Επίσης στη σελίδα gov.gr βρίσκουμε και τα παρακάτω:

Αιτηθείτε την επιχορήγηση για πρόσβαση σε προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, εάν είστε μόνιμος κάτοικος Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ).

Μπορείτε να αιτηθείτε είτε για την:

επίγεια ευρυεκπομπή
δορυφορική ευρυεκπομπή
σταθερή ή κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο
Για τα παραπάνω ισχύουν:

χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται
8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας
8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασης του όταν αυτός απαιτείται
ελεύθερη επιλογή παρόχου
Ειδικά για την πρώτη φάση αιτήσεων οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως 15/07/2021.

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης το Taxisnet
τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μόνιμης κατοικίας σας
την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
τους αριθμούς του σταθερού και του κινητού σας τηλεφώνου
Σημειώστε ότι:

η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο συγκεκριμένο ακίνητο που δηλώσατε στην αίτηση σας
το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον πάροχο που θα επιλέξετε μετά από εξουσιοδότηση σας
την αίτηση υποβάλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτηση στο πλαίσιο της δράσης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ