ERASMUS DAYS ΣΤΟ 4ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό εορτασμό των “Erasmus Days 2021” στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2021, με δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο. Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στα προγράμματα ERASMUS+ KA2 «Happy Mind» και «EnterSchoolMind» και ERASMUS KA1 «ΤΕΑΜ_UP».

Στην ουσία πρόκειται για βιωματική εφαρμογή πρακτικών και εργαλείων που ετοιμάστηκαν και δοκιμάστηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων. Έτσι, διαφορετικές ομάδες μαθητών του σχολείου έκαναν χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και μεθόδων μη-τυπικής εκπαίδευσης στο σχολείο τους.

Σκοπός μας ήταν να διαδοθούν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να διευκρινιστεί η προστιθέμενη αξία ενός τέτοιου προγράμματος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στις «Ημέρες Erasmus 2021» συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπη, με στόχο την προβολή του αντίκτυπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν. Όλες οι δράσεις των σχολείων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ