ΚΙΝΑΛ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, την ώρα που όλα δείχνουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπει στην κούρσα της ανάδειξης νέου αρχηγού.

Υπενθυμίζεται πως μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της Φώφης Γεννηματά και την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, οι διεκδικητές έχουν προθεσμία έως την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές και να δηλώσουν συμμετοχή.

Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συναυλία του Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη και επιστρέφει το μεσημέρι της Τετάρτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα είναι και η ημέρα που θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος, αν και τίποτα δεν αποκλείει να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του νωρίτερα είτε μέσω μιας γραπτής δήλωσης είτε μέσω μιας δήλωσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν κάνουν πίσω οι υποψήφιοι, εκτός από τον Κεγκέρογλου

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινωνώντας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου ολοκλήρωσε τις επαφές του με τους συνολικά έξι υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Με εξαίρεση τον κ. Κεγκέρογλου, τα υπόλοιπα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να προτίθενται -προς το παρόν τουλάχιστον- να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους.

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Ζάκυνθο αναφέρθηκε στο ζήτημα, λέγοντας: “Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει να μας το πει γρήγορα γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει”.

Ωστόσο, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηρακλείου είχε δηλώσει πριν το τετ α τετ, πως “μία πιθανή κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη, αλλάζει τα δεδομένα της κούρσας”. “Θα επαναξιολογήσω τη στάση μου και τη δική μου συμμετοχή” είχε προσθέσει μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση Κεγκέρογλου αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. “Ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, λίγο μετά την επικοινωνία τους με τον Γ. Παπανδρέου, ο ευρωβουλευτής “συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας”.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ