ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ψήφισμα κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου η Λαϊκή Συσπείρωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης δεν ψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η κυβέρνηση μαζί με τη Διοίκηση της ΔΕΗ  προχωράνε στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκ ευρώ.

Η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια ολόκληρη αλυσίδα αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Ενέργειας, που όλες μαζί συνιστούν μια κεντρική πολιτική επιλογή της ΕΕ και της αστικής τάξης, την πολιτική της λεγόμενης απελευθέρωσης της Ενέργειας και στη συνέχεια την περιβόητη «πράσινη» μετάβαση.

Πολιτική που συνιστά κεντρικό πυρήνα των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένας βασικός πυλώνας αυτής της πολιτικής ΕΕ – κεφαλαίου, της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας. Η απελευθέρωση της Ενέργειας προωθήθηκε με μια ολόκληρη σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών, νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων τα τελευταία 30 χρόνια.

Η απελευθέρωση της Ενέργειας, η Ενέργεια – εμπόρευμα και το σύστημα που την παράγει, είναι ο πραγματικός ένοχος για τα πανάκριβα τιμολόγια, για τα μπλακ άουτ, για τα κύματα ιδιωτικοποίησης, για την καταστροφή του περιβάλλοντος με τον μανδύα των ΑΠΕ.

Η πράσινη κοινωνική συμφωνία, η πολιτική ΕΕ – αστικής τάξης για το επόμενο διάστημα προκρίνει νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε περισσότερες ΑΠΕ, με ακόμα περισσότερη απελευθέρωση της Ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με ταχεία και πλήρη «απολιγνιτοποίηση», όπως προβλέπει η σχετική πολιτική της ΕΕ για τη νέα «πράσινη κοινωνική συμφωνία» την οποία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 διαγκωνίζονται για το ποιος θα υλοποιήσει με ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Όλα τα αστικά κόμματα συγκλίνουν στρατηγικά σε νέες «πράσινες» επενδύσεις και σε περαιτέρω διείσδυση των ΑΕΠ στο ενεργειακό μείγμα, στην επιτάχυνση δηλαδή της πορείας της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας.                    Γι΄ αυτό, άλλωστε, προχωρά και ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Για να διασφαλιστούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της Ενέργειας, και νομοτελειακά θα επιβαρύνει περαιτέρω την εργατική – λαϊκή οικογένεια ποικιλότροπα.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι περιφέρειες και οι δήμοι, μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Τυρνάβου που μετέχουν ενεργά στο να γεμίσει ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά η περιοχή.

Απαιτούμε το σταμάτημα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και ταυτόχρονα :

Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

— Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

— Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

— Δωρεάν ρεύμα σε όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

— Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ