ΕΡΓΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στον ίδιο διαγωνισμό και έργο μαθητή των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμού που προκήρυξε το Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», ο οποίος στόχευε στην ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών της Ελληνικής Επανάστασης  και εστίαζε στην σημασία της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών που φοιτούσε σε σχολικές μονάδες προσχολικής και δημοτικής και υπέβαλε προς αξιολόγηση εξαιρετικές εικαστικές δημιουργίες.

Η αξιολόγηση των εικαστικών δημιουργιών των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε από άμισθη Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από την  Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ως πρόεδρο, την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Λάρισας, κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, ως μέλος, την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, κ. Άννυ Ψάρρα, ως μέλος και την Επιμελήτρια του φωτογραφικού Αρχείου «Τάκης Τλούπας», κ. Βάνια Τλούπα, ως μέλος.

Η Επιτροπή συνεδρίασε την Πέμπτη στις 14/10/2021 και βασιζόμενη στο με Αρ. Πρωτ: ΓΓΑ:οικ116/31-8-2021, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορά στα ακόλουθα κριτήρια αξιολόγησης: 1) συνάφεια με το θέμα, 2) δημιουργικότητα, 3) πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου,  4) βαθμός συναισθηματικής, 5) εμπλοκής του δημιουργού με το θέμα, 6) η αισθητική του έργου, 7) η τεχνική αρτιότητα, αξιολόγησε τα έργα των μαθητών και μαθητριών. Λόγω του γεγονότος ότι τα έργα όλων των μαθητών και των μαθητριών ήταν πολύ αξιόλογα και πληρούσαν σε μεγάλο βαθμό τα προαναφερόμενα κριτήρια αξιολόγησης,  το έργο της Επιτροπής  κατέστη ιδιαίτερα  δύσκολο, όσον αφορά στην τελική επιλογή των έργων προς βράβευση.

Εν κατακλείδι, επέλεξε δύο έργα για να εκπροσωπήσουν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο Μαθητικό Διαγωνισμό, το ομαδικό έργο που επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δημoτικού Σχολείου Τυρνάβου: Πανάγος Χρήστος, Σαρρής Σωκράτης, Σαρρής Παντελής, Λίτσι Λάουρα, Ευαγγέλου Βικτωρία, Τσερέπης Χρήστος, και το ατομικό έργο που επιμελήθηκε ο μαθητής  των Εκπαιδευτηρίων  Μπακογιάννη: Καραθάνος Στυλιανός.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Διευθυντές και στις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων, στους εκπαιδευτικούς και στις εκπαιδευτικούς, υπευθύνους και υπεύθυνες των τμημάτων και κυρίως στους διακριθέντες και στους συμμετέχοντες μαθητές και στις διακριθείσες και συμμετέχουσες μαθήτριες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ