«ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ … ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ» ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση από τους συλλόγους Γονέων των 4ου Δ Σ Τυρνάβου και 5ου και 7ου Νηπιαγωγείων

Οι Σύλλογοι Γονέων των 4ου Δ Σ Τυρνάβου και 5ου και 7ου Νηπιαγωγείων Τυρνάβου προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Οπτομετρία … με απλά λόγια» την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 5.30 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.

Λίγες πληροφορίες για το θέμα της παρουσίασης: Οπτομετρία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την λειτουργία της όρασης και του οπτικού συστήματος. Μια οπτομετρική αξιολόγηση μπορεί να αποκαλύψει δυσλειτουργίες της όρασης και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επιδρούν στην μάθηση, την κίνηση και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι οπτομέτρες πέρα από την αξιολόγηση μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα όρασης με την χρήση γυαλιών, φακών επαφής, οπτικών βοηθημάτων και προγραμμάτων Vision Therapy.

Οι οπτομέτρες εκπαιδεύουν μέσω ειδικών ασκήσεων και τεχνικών ανθρώπους με προβλήματα συντονισμού των κινήσεων των ματιών και έλλειψης ομαλής συνεργασίας ματιών, να βελτιώσουν την όρασή τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά. Γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά σε αίθουσες του σχολείου ή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τη χρήση συνδέσμου. Στο τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση και μπορούν να τεθούν ερωτήματα που θα απαντηθούν σε ζωντανό χρόνο από τον ειδικό Dr. Βασίλη Κόκοτα, BSc, DOptom, DHPClinical Associate OEPF / COVD / NORA.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η κα Ψύρρα Θεοδώρα, λογοθεραπεύτρια και η κα Άννα Κλωστράκη, εργοθεραπεύτρια του Κέντρου Λογοθεραπείας ΛΟΓΟΠΑΤΗΜΑΤΑ.

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ και παρακαλούμε οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους για  επίδειξη πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή πρόσφατα rapid tests.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6937 147892.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ