Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Η ανακοίνωση της Επιτροπής που απέκτησε νέας γραμματεία και εξέλεξε συνέδρους

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ μέχρι και σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας  κινήθηκε στη βάση των αποφάσεων του 18ου Συνεδρίου, καθώς και των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, αντιμετώπισε με ευθύνη τις υποχρεώσεις της και τα σύνθετα καθήκοντα που ανέλαβε και ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα της. Παρακολούθησε  σταθερά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, την ιδεολογική, πολιτική διαπάλη, εξασφάλισε τη σταθερή λειτουργία της και την παρέμβαση της ΕΕΔΥΕ για την ενημέρωση του λαού ιδίως για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, την αποκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Κεντρικό ζήτημα στη δουλειά μας ήταν η αποκάλυψη των σχεδίων της ελληνικής αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων, η συμμετοχή λαϊκών δυνάμεων κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη μη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, να κατανοηθεί η σημασία της μη αλλαγής των συνόρων και των Διεθνών Συνθηκών που τα καθορίζουν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να συμβάλουμε στη συζήτηση, για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει ο λαός σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σημαντικό θέμα που δόθηκε η μάχη ήταν η αντιμετώπιση του αποπροσανατολισμού, του εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση για τις εξελίξεις και η αποδυνάμωση της προπαγανδιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με τη συνδρομή των άλλων αστικών κομμάτων να αθωώσουν τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς προβάλλοντας τους ως σωτήρες – «παράγοντες ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας». Η πρεσβεία των ΗΠΑ , οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του ΝΑΤΟ , άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών δουλεύουν συστηματικά για να αμβλύνουν την αντίθεση του Ελληνικού λαού στα σχέδιά τους. Στις ενότητες του «στρατηγικού διαλόγου» Ελλάδας-ΗΠΑ, υπάρχει ειδική αναφορά για τις «επαφές πολιτών» σημάδι του πόσο υπολογίζουν το λαϊκό παράγοντα και θέλουν να τον χειραγωγήσουν.

Επιδιώξαμε να συμβάλουμε, ώστε ο κόσμος που ερχόμαστε σε επαφή να αποκτά ουσιαστικά κριτήρια στη προσέγγιση των διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων και κυρίως με οργάνωση της πάλης να αντιμετωπίζει την κλιμακούμενη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής του.

Συγκροτήθηκε η νέα Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Παπαστεργίου Δήμητρα, Βαγενάς Μιχάλης, Θάνος Γιώργος, Ζούκας Νίκος, Αθανασιάδης Αθανάσιος, Ιωάννου Μαρία, Γούναρη Λίτσα, Κοντοπούλου  Λαμπρινή, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Γεωργακούλη Μαρία, Γιαλαμά Νατάσα, Κωστή Ρούλα, Μπακού Ελένη, Χατζηλάζαρος Αλέξης, Φωτιάδης Δημήτρης και Ψωμουλιάς Γεώργιος

 Αντιπρόσωποι για το συνέδριο: Παπαστεργίου Δήμητρα,  Βαγενάς Μιχάλης και Θάνος Γιώργος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ