Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και γιατρού Γ. Λαμπρούλη με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Στο δημόσιο σύστημα Υγείας η κατάσταση έχει προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές. Τα ήδη τεράστια κενά μεγάλωσαν παραπέρα από τις αναστολές συμβάσεων εκατοντάδων υγειονομικών, οι ελλείψεις παραμένουν και γιγαντώνονται, ενώ το κύμα της «παράλληλης πανδημίας» – από τις εξετάσεις έως τα χειρουργεία που είχαν αναβληθεί τους προηγούμενους μήνες – φουσκώνει.

Ομως αντί για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μέτρα και μέσα για άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επίταξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, η κυβέρνηση προχωράει τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» της παραπέρα εμπορευματοποίησης.

Προωθεί δηλαδή μια ακόμα αντιλαϊκή μεταρρύθμιση, που «εγγυάται» την παραπέρα υποβάθμιση της πρόληψης, νέους κόφτες και φραγμούς για τους ασθενείς, νέα λουκέτα σε νοσοκομεία, τμήματα και δημόσιες δομές της ΠΦΥ, νέο τσεκούρι στις κρατικές και ασφαλιστικές παροχές για την Υγεία και αντίστοιχα χαράτσια στην εργατική – λαϊκή οικογένεια, για να θησαυρίζουν οι μεγαλέμποροι της Υγείας και οι ασφαλιστικές.

 Με την πανδημία δεν ξεμπερδέψαμε, γιατί δεν ξεμπερδέψαμε με την πολιτική που φορτώνει τα βάρη και τις συνέπειές της στις πλάτες του λαού, για τα κέρδη των λίγων. Η διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού είναι υπόθεση του αγώνα του, σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

Σήμερα, λοιπόν, ενώνουμε ξανά τη φωνή μας με την απεργία γιατρών και υγειονομικών, παλεύουμε μαζί τους για άμεση ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Αν δεν υπήρχε ο αγώνας τους και ο αγώνας όλου του λαού, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα σήμερα, όπως εξελίσσεται η πανδημία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ