ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ…

Για νέα συκοφαντική δυσφήμηση της Ομοσπονδίας από την συνδικαλιστική παράταξη των Παρεμβάσεων κάνει λόγο το δ.σ. της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της νέας ανακοίνωσης της συνδικαλιστικής παράταξης των Παρεμβάσεων, με την οποία προσδίδουν χυδαίους χαρακτηρισμούς στο σύνολο των υπόλοιπων παρατάξεων που απαρτίζουν το ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ). Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες που με ασύστολα ψέματα προσπαθούν να πλήξουν το κύρος  μιας ιστορικής Ομοσπονδίας, με παράδοση μεγάλων αγώνων.

Αρχικά, διέσπασαν την ενότητα του κλάδου σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή διαδίδοντας ανυπόστατες κατηγορίες περί πραξικοπημάτων εναντίον Προέδρων ΕΛΜΕ και του Προεδρείου της ΓΣ, παρότι αφενός καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν έλαβε μέρος στην ΓΣ και αφετέρου οι Πρόεδροι ψήφισαν με βάση την πρόταση της ΕΛΜΕ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι άλλους προέδρους κατηγόρησαν την πρώτη μέρα και άλλους μετέπειτα, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη για τη δημόσια διαπόμπευση τους.

Με τη νέα ανακοίνωσή τους επιχειρούν, με εκφράσεις που δηλώνουν τον πολιτικό πολιτισμό τους («συνδικαλιστικά θρασίμια», «δοτοί» κα) και παρομοιάζοντας μία απόλυτα δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση με τη σκοτεινή περίοδο της χούντας, να επιβάλλουν την βούλησή τους σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ. Συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του ΔΣ (12.10.21) αποφασίστηκε με ψήφους των ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ να γίνει προσφυγή στο Πρωτοδικείο και να ζητηθεί παράταση της θητείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Υπενθυμίζουμε ότι την παράταση των θητειών όλων των σωματείων την είχε ζητήσει και η ΑΔΕΔΥ από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Την ίδια ακριβώς απόφαση έχει πάρει και η ΔΟΕ, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη πάρει παράταση μέσω Πρωτοδικείου. Αν πραγματικά οι Παρεμβάσεις θεωρούν ότι πιθανή παράταση της θητείας μας με δικαστική προσφυγή θα μας καταστήσει «δοτή διορισμένη διοίκηση» όπως την περίοδο της χούντας, αναμένουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά  να είναι συνεπείς με τους ισχυρισμούς τους.

Οι λόγοι που ανάγκασαν την ΟΛΜΕ να προσφύγει στο Πρωτοδικείο για παράταση της θητείας είναι:

  1. Την προηγούμενη σχολική χρονιά που έπρεπε να γίνουν οι εκλογές για το Συνέδριο απαγορευόταν ρητά κάθε εκλογική διαδικασία, λόγω πανδημίας και γι αυτό άλλωστε δόθηκαν παρατάσεις θητειών κατόπιν αιτήματος της ΑΔΕΔΥ.
  2. Με βάση το καταστατικό της ΟΛΜΕ η προκήρυξη των εκλογών για ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο γίνεται 3 μήνες πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.
  3. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές δεν θα μπορούσαν να οριστούν πριν προσληφθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές, οι οποίοι αποτελούν ισότιμα μέλη μας. Ελπίζουμε να μην το αμφισβητούν και αυτό…

Είναι «δικαίωμα» της όποιας συνδικαλιστικής παράταξης να εκτίθεται, κομίζοντας νέα συνδικαλιστικά ήθη και έθιμα, δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανέναν  σε αυτήν κρίσιμη πολιτική συγκυρία και μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του κλάδου, να συκοφαντούν το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και επομένως το σύνολο του κλάδου. Η τακτική αυτή διαλύει την ενότητα του κλάδου και αποσκοπεί στην παράλυση του εκπαιδευτικού κινήματος, προς άγραν ψήφων.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ