ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΚΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ

Τα ειδικά σχολεία στο δήμο Ελασσόνας επισκέφθηκε ο π.σ. Θ. Παιδής

Μία ακόμη επίσκεψη στα Ειδικά Σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή της Ελασσόνας πραγματοποίησε ο Θανάσης Παιδής, ώστε να προσφέρει την έμπρακτη στήριξή του σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η εκκίνηση έγινε από το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, όπου είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή Αχιλλέα Ζιάννα και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη σχολική μονάδα.

Στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύχθηκε, ο κ. Παιδής ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κτίριο μεταξύ των οποίων είναι η αλλαγή κουφωμάτων, το βάψιμο αιθουσών κ.α.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παιδής, αφού υπογράμμισε ότι θα είναι σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό Διεύθυνσης και εκπαιδευτικών ώστε να αντιμετωπιστεί το σύνολο των ζητημάτων, τόνισε πως «το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, από την ίδρυσή του, είναι μια σχολική μονάδα πρότυπο στην Ειδική Αγωγή. Αξίζει ένα μεγάλο και ολόθερμο μπράβο σε όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει στο σχολείο. Συνάμα είναι ευρύτερα γνωστό ότι η κοινωνία της Ελασσόνας έχει αγκαλιάσει την σχολική μονάδα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της».

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Παιδής επισκέφτηκε το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ελασσόνας, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Ταουσάνη για το σημαντικό  εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται στους μαθητές του σχολείου.

Μετά το τέλος των επισκέψεων και των συναντήσεων που είχε στα Ειδικά Σχολεία  της Ελασσόνας ο Θανάσης Παιδής δήλωσε τα εξής:

«Η σημασία που δίνει η κάθε χώρα στην Ειδική Αγωγή αποτελεί και μια απτή απόδειξη του πολιτισμικού επιπέδου που αυτή η χώρα διαθέτει. Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί ένα από τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια της εκπαιδευτικής αλυσίδας. Γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό όσων έχουν άμεση συμμετοχή, με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Οφείλουμε, σε κάθε ευκαιρία, να εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν, καθώς αυτοί είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η Ειδική Αγωγή.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς η στήριξή τους οφείλει να είναι προτεραιότητα και καθημερινή έγνοια μας» τονίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ