ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ολα δείχνουν ότι όνειρο ήταν και πάει το έργο των Αστικών Αναπλάσεων του Αμπελώνα προϋπολογισμού 1,2 εκ. € αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα του ΕΣΠΑ, ο χρόνος για την υποβολή πρότασης ακόμη και αν σήμερα ήταν έτοιμες οι μελέτες του έργου δεν επαρκεί για να χρηματοδοτηθεί από το τρέχον πρόγραμμα που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στον Οκτώβριο του 2021 να μην υπάρχει έτοιμη μελέτη, ώστε να δοθεί στην περιφέρεια, η οποία με τη σειρά της αφού την παραλάβει να προχωρήσει στην ένταξη του έργου στο πρόγραμμα, να εκδοθεί εν συνεχεία άδεια δημοπράτησης, να δημοπρατηθεί το έργο να γίνει η επιλογή του αναδόχου, να υπογραφεί η σύμβαση, να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ολοκληρώσει το έργο  μέσα στο 2023, να ελεγχθεί η κατασκευή και να μπορέσει να πληρωθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος, σημειώνει η ίδια πηγή.

Κατά συνέπεια μάλλον στην παρούσα φάση θα πρέπει οι κάτοικοι του Αμπελώνα να ξεχάσουν ένα εμβληματικό έργο που περιλάμβανε πεζοδρομήσεις, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους, διαμορφώσεις χώρων στο κέντρο και στην είσοδο της πόλης και φυσικά παρεμβάσεις στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Ας είναι τουλάχιστον έτοιμος ο δήμος και να έχει στα χέρια ολοκληρωμένες μελέτες μήπως και εντάξει το έργο σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ή στο επόμενο ΕΣΠΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ