ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΝΩΛΗ – ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Ο δήμαρχος Τεμπών συζήτησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη. Ο κ. Μανώλης παρουσίασε στον κ. Λιβανό τα προβλήματα που προέκυψαν στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τεμπών, εξαιτίας των κακών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή το φετινό Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά και γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Τεμπών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συνέχιση του προγράμματος για την Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς με την εξαπόλυση παρασιτοειδούς εντόμου στα καστανοπερίβολα των περιοχών του δήμου Τεμπών.

Ένα άλλο μείζον θέμα ήταν η αποζημίωση των βρώσιμων ελαιόδεντρων της ποικιλίας Αμφίσσης, λόγω Covid, η οποία είχε εξαιρεθεί την προηγούμενη χρονιά. Επιπρόσθετα, ο κ. Δήμαρχος Τεμπών έκανε εκτενή αναφορά για τη φετινή απώλεια της παραγωγής των ελαιόδεντρων, εξαιτίας των όψιμων παγετών της άνοιξης του 2021.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το κύριο θέμα της πιλοτικής εγκατάστασης ανεμομεικτών, ως προληπτικό μέτρο που σκοπεύει στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων στην παραγωγή καρποφόρων δένδρων (πυρηνόκαρπα και ακρόδρυα) από τον παγετό.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης δικαιωμάτων καλλιέργειας αμπελιού σε ενδιαφερόμενους αγρότες της Ραψάνης του Δήμου Τεμπών από το Εθνικό απόθεμα.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι θα εξετάσει σοβαρά τα συγκεκριμένα θέματα, ώστε να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Υπουργό καλή συνέχεια στο έργο του και προσκάλεσε τον κ. Λιβανό να επισκεφθεί το Δήμο Τεμπών για να δει από κοντά τα προβλήματα της περιοχής.

«Ευχαριστώ τον Υπουργό για την πολύ καλή, ανοιχτή κι εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Τεμπών και όχι μόνο. Άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον όσα του θέσαμε, δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός για την λύση των θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες μας. Προχωρούμε με συνέπεια στις διεκδικήσεις μας και πιέζουμε μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com