Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ‘’ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ’’ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος ΣυνΠολιτείας

Οι πρώτοι αποθέτουν εκεί όσα θέλουν να ξεφορτωθούν και οι άλλοι απολαμβάνουν τον ‘’πλούτο τους’’, γυρεύοντας αυτά με τα οποία θα ‘’βγάλουν τη μέρα’’.
Οι πρώτοι αδιαφορούν για τις συνέπειες σε ανθρώπους και περιβάλλον, οι δεύτεροι ίσως και να τις αγνοούν.

Και οι εικόνες ντροπής θα πολλαπλασιάζονται στο μέλλον όσο θα μεγαλώνουν οι ανισότητες και η φτώχεια. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ εδώ σε κάτι περισσότερο. Αναφέρομαι μόνο στη διαχείριση του θέματος από την πλευρά του Δήμου και ιδιαίτερα μόνο όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων.

Γιατί, τι μπορεί να νοιώσει κανείς με εικόνες, όπου:

• Σκουπίδια, παλιά ελαστικά, κομμάτια μετάλλων, ογκώδη αντικείμενα, κομμένο γκαζόν, υπολείμματα εκσκαφών και κατεδαφίσεων, μπάζα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, ανακατεύονται από ανθρώπους και αδέσποτα ζώα.

• Όταν βλέπουμε, τους ‘’φτωχοδιάβολους’’ να καίνε παλιά ελαστικά και στρώματα για να πάρουν τα σύρματα. Και η φωτιά να απλώνεται και να καίει σορούς με κομμένο γκαζόν από τα πάρκα του Δήμου.

• Όταν βλέπουμε ανθρώπους να προσπαθούν να αποσπάσουν κάτι χρήσιμο από ένα παλιό έπιπλο ή ένα παλιό κούφωμα που συλλέχθηκε από το πεζοδρόμιο και ξεφορτώθηκε εκεί.

• Όταν βλέπουμε σκυλιά να μαλώνουν για ένα κομμάτι δέρμα πεθαμένου (και πεταμένου εκεί), ζώου.

Και μετά έρχεται ο φορτωτής να τα μοχλεύσει όλα μαζί, ώστε να κάνει χώρο για τα επόμενα.
Για τις εικόνες αυτές μεγάλη ευθύνη έχει ο σημερινός Δήμαρχος γιατί, αγνοεί απ’ ότι φαίνεται την πραγματικότητα.

• Αγνοεί ή αδιαφορεί για την υποχρέωση που επιβάλει να οδηγούνται τα ογκώδη απορρίμματα και τα υπολείμματα πρασίνου, σε οργανωμένους χώρους διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων.

• Αγνοεί ή αδιαφορεί για τις δύο (όχι μία, αλλά δύο) συμβάσεις που έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου στα συρτάρια τους για την διαχείριση των υπολειμμάτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων.

Συμβάσεις που με εντολή του προηγούμενου Δημάρχου και ενέργειες δικές μου υπογράφηκαν και ενεργοποιήθηκαν μέχρι που ανέλαβε ο κ. Κόκουρας και ξεχάστηκαν.

Είχε μπεί μια τάξη και η ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων είχε σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί.
Είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια για να μετατραπεί ένας μικρός επαρχιακός Δήμος, σε μια οργανωμένη πολιτεία.

Ήρθε όμως η σημερινή δημοτική αρχή να ακυρώσει αυτή την προσπάθεια και να μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Δεν είναι κρίμα;

*** Επισημαίνω πως σ’ αυτόν το χώρο θα γίνει το μεγάλο Πράσινο Σημείο του Δήμου. Το έργο εγκρίθηκε το 2015 μελετήθηκε το 2018 και εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας για χρηματοδότηση το 2020.

*** Επισυνάπτω φωτογραφίες δημότη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ