ΛΑΡΙΣΑ: ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΠΛΙΤΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης για τον πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ Λάμπρο Πλίτση*. Μια εκδήλωση τιμής σε έναν ζωντανό θρύλο της συνοικίας Νέας Σμύρνης, που αποτελεί ένα ιστορικό παράδειγμα για τις νέες γενιές.

Μέσα από τις ομιλίες, το οπτικοακουστικό υλικό και το θεατρικό δρώμενο, παρουσιάστηκαν οι αγώνες του λαού μας και η προσωπική ιστορία του Λάμπρου Πλίτση, για την ελευθερία και την ειρήνη που έλαβαν χώρα στην μαρτυρική Κύπρο το 1974.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης κ. Σχίζας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας κ. Αυγουστής, η βουλευτής Λάρισας κ. Λιακούλη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων κ. Βούλγαρης και οι Παλαίμαχοι του Λαρισαϊκού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λιούπας και εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ.

*Ο Λάμπρος Πλίτσης στις 13 Ιουλίου 1974 λίγες μέρες πριν την εισβολή του Αττίλα βρέθηκε στην ΕΛΔΥΚ σε ηλικία μόλις 21 ετών. Παρέμεινε στο νησί βιώνοντας κακουχίες και τον Σεπτέμβριο του 1975 πιάστηκε σε μια άτυχη στιγμή αιχμάλωτος από τους Τούρκους εισβολής και παρέμεινε σε φυλακή ως αιχμάλωτος πολέμου μέχρι και τον Οκτώβριο του 1976 όταν και απελυθερώθηκε, αφού προηγουμένως είχε περάσει βασανιστήρια ενώ είχε και μία αποτυχημένη απόδραση. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ