ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή γυναικών ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία δωρεάν ενημέρωσης και εξέτασης του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Φαρσάλων, στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, ο Χειρουργός Ογκολόγος κ. Νικόλαος Κελέσης ενημέρωσε και εξέτασε δεκάδες γυναίκες οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στο χώρο βρέθηκε και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, η οποία συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κ. Κελέση για τη συνεργασία.

Σε δήλωσή της με αφορμή την ολοκλήρωση του διήμερου ενημέρωσης και εξετάσεων, η κ. Χατζηπλή σημείωσε πως «ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στον καρκίνο του μαστού. Πρόκειται για μία νόσο που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως.

Γι’ αυτό και ο προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο σε μεγάλο ποσοστό.

Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν η ενημέρωση αλλά και η τακτική εξέταση, γιατί είναι τα δύο «κλειδιά» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου. Αν σκεφθεί κανείς πως στη χώρα μας κάθε χρόνο έχουμε πλήθος νέων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, κατανοεί όχι μόνο το μέγεθος του ζητήματος, αλλά και τη σπουδαιότητα κάθε πρωτοβουλίας που έρχεται να συνδράμει στην πρόληψη.

Εκ μέρους του δήμου Φαρσάλων, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον γιατρό κ. Κελέση για την εθελοντική του συνδρομή στο διήμερο ενημέρωσης και πρόληψης. Ως δημοτική αρχή παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ