ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑ ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επιστολή αναπληρωτή καθηγητή που κάνει συχνά δρομολόγια και βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα

Από αναγνώστη του paidis.com που είναι αναπληρωτής καθηγητής και κάνει σχεδόν καθημερινά δρομολόγια με τον προαστιακό στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη πήραμε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι πολλές φορές είναι αντιμέτωπος με καθυστερήσεις σε δρομολόγια.

Στην επιστολή του με τίτλο “σίγουρα κάτι τρέχει με τον Ιταλικό πλέον ΟΣΕ εκτός βέβαια από τα τρένα”, ο αναγνώστης, τα στοιχεία του στη διάθεση της ιστοσελίδας αναφέρει:

“Ανήκω σε μια από τις πολυπληθείς  “φυλές” του προαστιακού Λάρισας- Θεσσαλονίκης .Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός, υπηρετώ σε Λύκειο της Πιερίας και μετακινούμαι καθημερινά μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους μου και άλλους εργαζόμενους από Λάρισα  προς Θεσσαλονίκη με τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουμε θέσεις σε σχολεία μιας περιοχής που περιλαμβάνει Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Θεσσαλονίκη. Η επιλογή μας συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα μετακίνησης με το τρένο. Ταυτόχρονα αγοράσαμε και κάρτες μηνιαίες, τριμηνιαίες κοκ με βάση την παραπάνω δυνατότητα και τον αναγκαίο για τις επαγγελματικές , οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις , προγραμματισμό.

Ο προαστιακός όταν ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια αποτέλεσε ένα αξιόπιστο και ασφαλές μέσο μετακίνησης. Δυστυχώς αυτό τείνει να μετατραπεί σε μια ανάμνηση. Συγκεκριμένα από τις αρχές Σεπτέμβρη που μπορώ  τουλάχιστον εγώ να επιβεβαιώσω ξεκινά μια απίστευτη ταλαιπωρία. Συνεχείς πολύωρες καθυστερήσεις συρμών μέχρι και δυο ώρες, πλήρης ανατροπή  των δρομολογίων και ντε φάκτο κατάργηση αρκετών από αυτά με τα αντίστοιχα αποτελέσματα στον οποιοδήποτε προγραμματισμό. Πέρα από επαγγελματικές συνέπειες, υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν για λόγους υγείας και πολλές φορές χάνουν και το  ραντεβού τους ακόμη και για σοβαρές καταστάσεις (καρκινοπαθείς).

Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένως στον ΟΣΕ και αυτό που εισπράττουμε είναι από αδιαφορία έως κοροϊδία. Κάθε εβδομάδα και μέρα ακούμε και κάτι διαφορετικό, μηχανική βλάβη, μετακίνηση συρμών στην Αθήνα, προτεραιότητα άλλου δρομολογίου, μέχρι και τους Ρομά κατηγόρησαν για κλοπή καλωδίων. Αυτό που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι όντως χρησιμοποιούν πλέον τις περισσότερες φορές παλιούς συρμούς αντικαθιστώντας τους πιο σύγχρονους που διέθεταν παλιότερα. Σε γραπτά παράπονα και διαβήματα μέχρι τώρα δεν έχουν απαντήσει σε κανένα.

Η κατάσταση αυτή παγιώνεται σε σημείο που να αποτελεί είδηση αν το τρένο φύγει στην ώρα του και όχι η καθυστέρηση οδηγώντας και το σιδηρόδρομο σε πλήρη απαξίωση παρά τις “λαμπρές” διακηρύξεις μετά το ξεπούλημα του”.

Ο εκπαιδευτικός που όπως τονίζει εκπροσωπεί και τους συναδέλφους του κάνοντας λόγο για έγκλημα στις δημόσιες υποδομές την πώληση του ΟΣΕ υποστηρίζει ότι αυτό το ξεπούλημα έχει αντίκτυπο και στις ζωές των πολιτών.

Σίγουρα με τέτοια παράπονα το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει ο ΟΣΕ είναι να δώσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις και άμεσα θα πρέπει να βρει λύση για να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ