Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΤΕΚΑ ΣΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19

Δείτε τί αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Είναι πλέον ορατή η επιδείνωση όλων των παραμέτρων της covid-19 στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες. Ισχυρό μέτρο αναχαίτισης η αυστηρή και ελεγχόμενη τήρηση των προστατευτικών μέτρων (μάσκες-αποστάσεις-υγιεινή χεριών) με επέκταση χρήσης μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού που έχει τελματώσει, καθόσον πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα επίνοσα άτομα με ένα οικογενειακό μέλος με ανοσία, έχουν 45% έως 61% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν λοίμωξη covid.

Προτάσεις:

1. Άμεση αντικατάσταση των υπευθύνων της εκπόνησης και εφαρμογής του εμβολιαστικού σχεδίου από στελέχη με εμβολιαστική κουλτούρα (π.χ. Παιδίατροι)

2. Εκπόνηση νέου στρατηγικού σχεδίου εμβολιασμών με κύριο φορέα υλοποίησης την ΠΦΥ (Κ.Υ. και ιδιώτες γιατροί)

3. Απλοποίηση της δαιδαλώδους γραφειοκρατικής διαδικασίας εγγραφής των ιδιωτών γιατρών και κυρίως των Παιδιάτρων στο σύστημα ως εμβολιαστές και αναθεώρηση της διαδικασίας διακίνησης του εμβολίου από την αποθήκη μέχρι το ιατρείο.

4. Επικοινωνία του εμβολιασμού με ειδικούς επιστήμονες ώστε να σταματήσει η καθημερινή φλυαρία και ο κίνδυνος διατύπωσης διαφορετικών απόψεων γύρω από τον εμβολιασμό, συστράτευση ειδικών επικοινωνιολόγων και ψυχολόγων, συστηματική προβολή από τα ΜΜΕ γιατρών και άλλων πολιτών που έζησαν τον εφιάλτη των ΜΕΘ ως ασθενείς.

5. Ευρείες συσκέψεις ανά Περιφερειακή Ενότητα με πρωτοβουλία των Ιατρικών Συλλόγων και της Αυτοδιοίκησης και με την συμμετοχή της Εκκλησίας, όλων των Υγειονομικών Φορέων χωρίς καμία εξαίρεση, αλλά και Συλλόγων και Σωματείων με μεγάλη κοινωνική αποδοχή και εμβέλεια, καθώς επίσης και προϊστάμενων Δημόσιων Υπηρεσιών.

6. Στελέχωση Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού με κρατικούς και ιδιώτες γιατρούς της ΠΦΥ και εξόρμηση στα χωριά και κυρίως έξω από τις εκκλησίες την Κυριακή, με την συνεργασία πάντοτε των αντίστοιχων Μητροπολιτών.

7. Στελέχωση των ήδη υπαρχόντων Εμβολιαστικών Κέντρων στα νοσοκομεία με ιδιώτες παιδιάτρους έναντι συμβολικής αμοιβής.

8. Απλοποίηση και ενίσχυση της διαδικασίας του κατ’ οίκον εμβολιασμού.

9. Διάσπαση του σκληρού πυρήνα των αντιεμβολιαστών με στοχευμένη ενημέρωση από ειδικούς και εισαγγελικό έλεγχο της αντιεμβολιαστικής ρητορείας από επιστήμονες και μη.

10. Εξάρθρωση όλων των αντιεμβολιαστικών θυλάκων στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Σώματα Ασφαλείας και κυρίως προϊσταμένων τμημάτων που επηρεάζουν αρνητικά τους υφισταμένους τους και εκείνοι με τη σειρά τους την οικογένεια τους και τους φίλους τους.

11. Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ όσον αφορά την συμμετοχή των αντιεμβολιαστών στην κανονικότητα, με προσωπικό από της κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας (Επόπτες, Υγειονομικοί Υπάλληλοι).

12. Άμεση και γενναία αύξηση των κονδυλίων αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας και κυρίως χρηματική ενίσχυση του νέου εμβολιαστικού προγράμματος.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com