ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ 14 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε τη Δευτέρα το μεσημέρι, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, σκορπίζοντας πανελλήνια συγκίνηση. Στις 12 Οκτωβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά την υποτροπή της νόσου της και επί 14 ημέρες πάλευε. Από την πρώτη στιγμή μετά τη νέα περιπέτεια της υγείας της, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι θα κερδίσω και αυτή τη μάχη, αλλά δεν τα κατάφερε. Αποτέλεσε παρ’ όλα αυτά σύμβολο θάρρους για όλους όσοι αγωνίζονται με σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Η κατάσταση της υγείας της μέσα σε 48 ώρες επιδεινώθηκε ραγδαία και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Πώς άρχισε η νέα περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά

Ένας οξύς πόνος στην κοιλιακή χώρα και μια έντονη αδιαθεσία ήταν εκείνα που οδήγησαν τη Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, η ασθένειά της είχε «επιστρέψει» με μεταστάσεις στην κοιλιακή χώρα κυρίως και επί της ουσίας ήταν ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί της δεν εξεπλάγησαν με την κατάσταση, ωστόσο γνώριζαν ότι οι θεραπείες στις οποίες υποβαλλόταν, είχαν ένα καλό αποτέλεσμα.

Όταν είχε διαγνωστεί το 2008 με καρκίνο του μαστού, το ογκίδιο είχε δώσει μια μικρή μετάσταση σε ένα οστό. Αφαιρέθηκε ο καρκίνος του μαστού και στη συνέχεια έφυγε για μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της περιόδου εκείνης, θεραπεία στην Αμερική. Μάλιστα, πήγε πάρα πολύ καλά, πέρα από κάθε προσδοκία.

Η Φώφη Γεννηματά επέστρεψε τότε πιο δυνατή στα τρία παιδιά της. Άλλωστε πάντα ήταν δυνατός άνθρωπος που πάλευε με όλες τις δυνάμεις της.

Το τελευταίο διάστημα και ενώ είχε επανέλθει η ασθένειά της, εκείνη ήταν όρθια, έκανε τις θεραπείες που έπρεπε να κάνει, αλλά η σοβαρή επιπλοκή με τον ατελή ειλεό την οδήγησε στο νοσοκομείο. Εκεί, οποιαδήποτε ουσιαστική θεραπευτική παρέμβαση δεν μπορούσε να γίνει, όπως η εγχείρηση σύμφωνα με την ΕΡΤ1. Έτσι μοιραία ο δρόμος ήταν η παρηγορητική αγωγή για να μην υποφέρει.

Τα τελευταία 24ωρα είχε επιβαρυνθεί η κατάστασή της. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανακάμψει, όπως λένε οι γιατροί. Η ίδια ενημερωνόταν συνεχώς από τους γιατρούς της. Έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, ενώ έξω από τον θάλαμο ήταν ο Κώστας Γείτονας, τον οποίο είχε σαν δεύτερο πατέρα.

Για τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ανέλαβε να ενημερώσει τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της, Μανώλης Όθωνας.

Κοντά της ήταν και οι θεράποντες γιατροί με τους οποίους τη συνέδεε και φιλία. Ζούσε ευτυχισμένη με τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά, τα οποία θεωρούσε ότι ήταν ο θησαυρός της.

Τι είχε δηλώσει σε συνέντευξη η Φώφη Γεννηματά για τη μάχη με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά είχε συγκλονίσει με μια συνέντευξη -καρδιάς, στην οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, καθώς και για την περίοδο που οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως δεν μπορεί να γίνει μητέρα.

“Η μητέρα μου αρρώστησε πρώτη, ήταν 44 ετών. Έζησε 10 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο, δεν σταμάτησε σχεδόν καθόλου να κάνει θεραπείες, ήμασταν συνέχεια στα νοσοκομεία, και ενώ αντιμετωπίζαμε αυτό το πρόβλημα με τη μητέρα μου, δυστυχώς στην πορεία αρρώστησε και ο πατέρας μου. Νομίζω ότι επηρεάστηκαν και οι δύο πάρα πολύ από αυτή την εξέλιξη. Τους χάσαμε μέσα σε 7 μήνες και τους δύο” είχε περιγράψει.

“Μετά από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν εγώ 44 ετών, αρρώστησα επίσης και μετά από λίγα χρόνια η αδερφή μου. Αλλά δόξα τω Θεώ, είμαστε εδώ, είναι όλα καλά. Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι: “Γιατί σε μένα;”, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα τρία παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα” είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούσα να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά»

“Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά, και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια. Τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα” τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

“Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε τη διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή” σημείωσε.

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ