Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η ανακοίνωση της διοίκησης της Ενωσης

Μετά την παράταση της θητείας των συλλογικών οργάνων, (που είχε δοθεί λόγω πανδημίας) και με βάση τους νόμους που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία των οργανώσεων γονέων, καθώς και τα προβλεπόμενα από τα καταστατικά της ΑΣΓΜΕ, , των Ενώσεων και των Συλλόγων Γονέων, συστήνουμε στους συλλόγους  γονέων να προχωρήσουν ακολουθώντας τις εξής διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστεί το ενιαίο των διαδικασιών που προβλέπεται σε όλη την κλίμακα του κινήματος των οργανώσεων γονέων.

  1. Οι εκλογές στους Συλλόγους Γονέων για ΔΣ και αντιπροσώπους στην Ένωση, προτείνεται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος Δεκέμβρη ή το αργότερο  μέσα Γενάρη (με δεδομένο ότι η  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση  της Ένωσης  θα γίνει στις αρχές της άνοιξης του 2022).
  2. Όσοι Σύλλογοι Γονέων πραγματοποίησαν πέρυσι εκλογές και δεν έχουν πιάσει το 1/3, που προβλέπεται για να νομιμοποιηθούν και να συμμετέχουν σε υπερκείμενα Όργανα και στο Σχολικό Συμβούλιο, να πραγματοποιήσουν ξανά εκλογές για να πιάσουν το 1/3 και να έχουν νομιμοποίηση. Προβλέπεται να πραγματοποιηθούν μέχρι και 3 φορές εκλογές για να πιαστεί το 1/3 της αντιπροσώπευσης των γονέων.
  3. Όσοι Σύλλογοι Γονέων πραγματοποίησαν πέρυσι εκλογές και έχουν πιάσει το 1/3,δεν υποχρεούνται να ξανακάνουν εκλογές, εκτός αν το ΔΣ αποφασίσει να ξαναγίνουν εκλογές για καλύτερη συμμετοχή και αντιπροσωπευτικότητα.
  4. Σύλλογοι που έκαναν εκλογοαπολογιστική ΓΣ και δεν πρόλαβαν να κάνουν εκλογές, πρέπει να πραγματοποιήσουν ξανά εκλογοαπολογιστική ΓΣ, να εκλέξουν Εφορευτική Επιτροπή και να διενεργήσουν τις εκλογές τους. Τα καταστατικά έχουν χρονικό όριο από την ΓΣ μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.
  5. Σύλλογοι που έχουν κάνει ηλεκτρονική εκλογοαπολογιστική ΓΣ και μετά εκλογές, πρέπει να επαναλάβουν τις εκλογές τους γιατί δε νομιμοποιούνται. Στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία η Εφορευτική Επιτροπή που διενεργεί τις εκλογές, κάτι που δεν προβλέπεται και δε διασφαλίζεται από τις ηλεκτρονικές ΓΣ.
  6. Όλες οι εκλογικές διαδικασίες(ΓΣ, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, εκλογές) πρέπει να γίνουν μόνο δια ζώσης για να μπορεί να νομιμοποιηθεί ο Σύλλογος Γονέων.
  7. Σε Συλλόγους Γονέων που έπαψε να υφίσταται το ΔΣ (π.χ. λόγω αλλαγής βαθμίδας του μαθητή που εκπροσωπούσε ο γονέας) ΓΣ για διενέργεια εκλογών μπορεί να συγκαλέσει σύμφωνα με το νόμο ο Διευθυντής του σχολείου. Σε αυτό μπορεί να συνδράμει και  η Ένωση Γονέων.

Για κάθε πληροφορία απευθυνόμαστε στο προεδρείο της Ένωσης:

Πρόεδρος : Παναγιώτου Γιάννης  6947697460

Γραμματέας : Καρπέτας Γιώργος 6947561261

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ