ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας που υποστηρίζει ότι ο μακρύς κατάλογος των νεκρών εργατών εξ αιτίας της εργοδοτικής ασυδοσίας συνεχίζεται σημειώνοντας ότι δεν είναι εργατικά ατυχήματα, είναι ουσιαστικά  δολοφονίες

Τα τελευταία  χρόνια εξ αιτίας των μνημονιακών  νόμων και  της ενίσχυσης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας εκατοντάδες εργάτες  έχουν χάσει την ζωή τους. Εχθές προστέθηκε άλλος ένας νεκρός , αυτή τη φορά  στην Cosco, που θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση  μάλιστα, έγινε προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, με το επιχείρημα ότι ο εργάτης τραυματίστηκε μετά την λήξη του ωραρίου, πράγμα εντελώς ψευδές, ενώ η αλήθεια  είναι  ότι ο εργάτης τραυματίστηκε  εν ώρα εργασίας  και συγκεκριμένα στις 22.00, μία ώρα  πριν τελειώσει  η βάρδια του.

Τα πολλά εργατικά ατυχήματα των τελευταίων χρόνων οφείλονται στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην πίεση από τους επόπτες στους μαζικούς χώρους δουλειάς, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Η περίπτωση της Cosco μάλιστα είναι  χαρακτηριστική, διότι έχει αναδειχθεί από όλες τις κυβερνήσεις ως παράδειγμα επένδυσης, με αποτέλεσμα να μην ασκείται οποιοσδήποτε έλεγχος και να έχει καταστεί  πραγματικό κάτεργο για τους εργαζόμενους.

Η υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, η αλλαγή προς το χειρότερο της εργατικής νομοθεσίας, με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη, που καταργεί 8ωρο, δίνει δυνατότητα για πλήρη ασυδοσία στους εργοδότες, διαλύει τους ελεγκτικούς  μηχανισμούς και ουσιαστικά αφήνει χωρίς καμία προστασία τους εργαζόμενους.

Η  Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την στάση της εργοδοσίας, που όχι μόνο ευθύνεται για τον θάνατο του εργάτη αλλά προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός με ψέματα.

Απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

Δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι με συλλογικούς αγώνες μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν την κατοχύρωση και αναβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Κανένας άλλος νεκρός εργάτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ