15ΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΗΝ 37ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΟΥΣΕ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ

Ομόφωνη υπήρξε η απόφαση δικαστών και ενόρκων για την καταδίκη της 37χρονης δράστιδος που περιέλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα. Κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και της επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών, η μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. «Η απόφαση αυτή μου δίνει δύναμη» ήταν τα λόγια δικαίωσης της Ιωάννας.

Δεκαεπτά μήνες και 7 ημέρες… Τόσο χρειάστηκε να περιμένει η Ιωάννα για τη δικαίωση και την επιβολή της ανώτατης ποινής στη γυναίκα που την καταδίκασε σε ισόβιο γολγοθά.

«Eίμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου» σημείωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μαζί της ήταν οι φίλες της, οι συνοδοιπόροι της, οι άνθρωποι που της δίνουν δύναμη και κουράγιο στον επώδυνο δρόμο της αποκατάστασης. Φόρεσαν λευκές μάσκες, σαν τη δική της για να δηλώσουν ότι κάθε γυναίκα θα μπορούσε να βρίσκεται σήμερα στη θέση της Ιωάννας. Μοίρασαν σε όλους όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο βραχιόλια με το μήνυμα στα αγγλικά «ΕΙΜΑΙ ΔΥΝΑΤΗ».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξέφρασε την ελπίδα οι γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό της την ελπίδα, προσθέτοντας: «θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον χρειαστεί και σε ό,τι χρειαστεί».

Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, συγγενείς και φίλοι της Ιωάννας έγιναν ένα κουβάρι, κλαίγοντας από χαρά και ανακούφιση.

«Έχει μεγάλη σημασία η ομόφωνη απόφαση, δημιουργεί νομολογία για αντίστοιχες υποθέσεις» δήλωσε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της διαδικασίας, η κατηγορούμενη ακούγοντας την ομόφωνη καταδίκη της έσκυψε το κεφάλι. Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, άνθρωποι από το περιβάλλον της Ιωάννας την αποδοκίμασαν.

«Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι όποιος έκανε αυτή την πράξη ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα» σημείωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Ο πρώτος αγώνας για την Ιωάννα μόλις ολοκληρώθηκε, οι επόμενοι, που αφορούν στην υγεία της μόλις ξεκινούν…

ertnews.grΡεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ