ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΕΥΕΞΙΑΣ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Διδακτική  επίσκεψη  πραγματοποίησαν  οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2 ΚΑΙ Β8 του Τομέα Υγείας –Πρόνοιας – Ευεξίας  του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας στα πλαίσια του Προγράμματος: «Ενημερώσου – πρόλαβε – ζήσε».

Τους μαθητές συνόδευσαν οι  καθηγήτριες Βασιλική Γαλάτου, Άννα Κοκκάρα, Βασιλική Μητσανά, Ευθυμία Παραπανήσιου, Μελπομένη Πήτα και Σοφία Σχορετσανίτη.

Η διοργάνωση της εκπαίδευσης και όλης της καμπάνιας ήταν του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης με την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας με σκοπό την ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στους μαθητές μίλησε η επίκουρη καθηγήτρια χειρουργικής ΠΘ-χειρουργό μαστού και γενική γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας , Άντα Πουλτσίδου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η  κ. Πουλτσίδη απάντησε στις απορίες των μαθητών σχετικά με τον καρκίνο και  ανέδειξε την αξία της αυτοεξέτασης  και της προσωπικής συμμετοχής στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Επιπλέον οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την αξία του εθελοντισμού, καθώς ενημερώθηκαν για το σύλλογο των καρκινοπαθών και τις δράσεις του, από την πρόεδρο του συλλόγου  κ. Ι. Καραβάνα. Η κ. Καραβάνα ανέδειξε την αξία του εθελοντισμού , της προσφοράς και της αλληλεγγύης  , ενώ παράλληλα κατέρριψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις σχετικά με τον καρκίνο, καθώς αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία και το πέρασμα από αυτή την επίπονη διαδικασία.

Αυτό ήταν  ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής για τους  μαθητές και καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ