ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιθεώρηση της περιοχής στην κοιλάδα των Τεμπών (περί την χιλιομετρική θέση 7 της Π.Ε.Ο) στην οποία προκλήθηκε βραχόπτωση κατά τις απογευματινές ώρες της 27ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως κρίθηκε αναγκαίος για λόγους ασφαλείας ο αποκλεισμός της Π.Ε.Ο Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς (στο τμήμα μεταξύ κόμβων Αμπελακίων και Ομολίου) το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, όταν έλαβε χώρα βραχόπτωση από ύψος 250 μέτρων και συνεπακόλουθη είσοδος στο οδόστρωμα ενός βραχοτεμαχίου όγκου περίπου 1,5μ3, το οποίο προκάλεσε φθορές στην υποδομή. Ο συνολικός όγκος αποκόλλησης βραχόμαζας έχει υπολογιστεί στα 20-30 μ3, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των θραυσμάτων της αποκόλλησης συγκρατήθηκε από τα υπάρχοντα μέτρα προστασίας.

Η επιθεώρηση λαμβάνει χώρα από την ομάδα Ελλήνων αναρριχητών της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να μεταβούν στο σημείο και εξειδικευμένοι Ελβετοί επιστήμονες – αναρριχητές / γεωλόγοι – προκειμένου να συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους στην ενδελεχή εκτίμηση της κατάστασης.

Αποφάσεις που θα αφορούν στις ακόλουθες ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών, θα ληφθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Για την διευκόλυνση των τοπικών μετακινήσεων των κατοίκων της περιοχής θα υπάρξει η σχετική μέριμνα, με ενεργοποίηση των ειδικών καρτών ελεύθερης διέλευσης από τον πλευρικό σταθμό Μακρυχωρίου, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ