ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΠ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΠΓΕ ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Σημαντική πρωτοβουλία του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη που συνεργάστηκε με τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και το Συνεταιρισμό Πυργετού, μελετητή γεωπόνο και τον καθηγητή δενδροκομίας Γεώργιο Νάνο

Σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν δύο από τα σπουδαιότερα προϊόντα του νομού, το αχλάδι κρυστάλλι Τυρνάβου και το ακτινίδιο Πυργετού προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος σε συνεργασία με τις διοικήσεις του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και του Συνεταιρισμού Πυργετού προώθησε τη σύνταξη φακέλων ώστε να χαρακτηριστεί το μεν Κρυστάλλι ΠΟΠ το δε ακτινίδιο ΠΓΕ .

Οπως ανέφερε σήμερα ο μελετητής κ. Καραστέργιος συνέταξε πλήρεις φακέλους με όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να κατατεθούν στις αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. και να μπουν στη διαδικασία αναγνώρισής τους.

Σε αυτή του την προσπάθεια ο κ. Κάκκαλης είχε πολύτιμο συνεργάτη τον καθηγητή Δενδροκομίας κ. Γεώργιο Νάκο, ενώ το σημερινό αποτέλεσμα είναι είναι προϊόν επίμονης προσπάθειας 5 και πλέον μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσπάθεια για να χαρακτηριστεί το κρυστάλλι ΠΟΠ είχε ξεκινήσει το 2011 από τον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιο Ροντούλη και πάλι σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

Σε λίγο περισσότερες πληροφορίες για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του κ. Κόκκαλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ