ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
28η Οκτωβρίου 1940. Ο Ιωάννης Μεταξάς δίνει την απάντηση του στο τελεσίγραφο που του είχε παραδώσει ο Ιταλός Πρέσβης: ΟΧΙ. Η Ελλάδα εισέρχεται στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και η εποποιία του ‘40 ξεκινά για την πατρίδα μας.

Οι Έλληνες γράφουν ιστορία και μέσα σε μία ημέρα δίνουν «το παρών» στην επιστράτευση το 80% των Ελλήνων.
Είμαστε η μόνη χώρα που γιορτάζει την έναρξη του πολέμου και όχι τα επινίκια. Απόδειξη ότι για τον Έλληνα, σημαντικός είναι ο αγώνας, η θέληση για αντίσταση, η άρνηση στην υποδούλωση.
Στα βουνά της Πίνδου η ελληνική λεβεντιά, βαδίζοντας στα χνάρια των προγόνων μας, θα γράψει μια ακόμη σελίδα δόξας και ηρωισμού, εμπνεόμενη από το όραμα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Η 28η Οκτωβρίου, είναι ημέρα εορτασμού, τιμής και μνήμης της ιστορικής θυσίας των πολεμιστών του ’40. Είναι όμως και μέρα περισυλλογής και προβληματισμού, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του σήμερα. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, άρρηκτα συνυφασμένα με την ελληνική ψυχή είναι και το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου. Η υποδούλωση δεν ταιριάζει στον Έλληνα.

Ζήτω το ΟΧΙ!
Ζήτω η Ελλάδα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ