ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΛΥΣΗΣ

Με τον Μ. Χαρακόπουλο συναντήθηκε το προεδρείο της ΕΣΠΕΛ

Τις ευχαριστίες τους για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, άλλα και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέφεραν στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος κ. Πέτρος Μούστος, ο γενικός γραμματέας κ. Απόστολος Θέος, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Δημήτρης Μπαζούκης, ο ταμίας κ. Κώστας Γκουμότσιος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Σχισμένος, ευχαρίστησαν τον Θεσσαλό πολιτικό για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που θέτουν, όπως το αίτημα για τη δυνατότητα παράλληλης εργασίας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που το επιθυμούν. Αναγνωρίζοντας, μάλιστα, την κοινοβουλευτική του δράση για την ανάδειξη των προς επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, του απένειμαν τιμητική πλακέτα.

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο μια σειρά από καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, ζητώντας να συμβάλει στη διαβίβαση των αιτημάτων τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να εξεταστούν και να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών, θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος σχετικά με την αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των αξιωματικών αποφοίτων ΑΣΣΥ, που θίγονται από διατάξεις του νόμου 4407/2016. Η αποκατάσταση αφορά καταταγέντες ΑΣΣΥ από το 1983 έως και το 1993 ώστε να μπορέσουν να προαχθούν στο βαθμό του Ταγματάρχη και του Αντισυνταγματάρχη.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για την αναγνώριση της πλασματικής τριετίας (ν. 3865/2010) και ζήτησαν να υπάρξει παράταση στην υποβολή αναφοράς με καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67%.

Πέραν τούτων, έθεσαν και πρότειναν ρυθμίσεις για την κατάργηση των ηλικιακών ορίων αποστρατείας των Αξιωματικών, που αφορά όλους τους στρατιωτικούς όλων των προελεύσεων που κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις έως τις 31.12.1987 και την ένταξη στην Β΄ μισθολογική κατηγορία των αξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ (άρθρο 124 του ν. 4472/2017). Τέλος, ζήτησαν την κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι κανένας λόγος δεν δικαιολογεί την διατήρησή της ειδικά και μόνο στους μισθωτούς του δημοσίου τομέα και τους συνταξιούχους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας της ενημερωτικής συνάντησης ευχαρίστησε «το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΛ για την εποικοδομητική συζήτηση και την τιμητική αναγνώριση. Η άμυνα της χώρας εξαρτάται και από το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επομένως είναι επιβεβλημένη, στο βαθμό που τα δημοσιονομικά το επιτρέπουν, η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ