ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΤΩΡΑ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι!  Είναι πολύ πιθανό -οι περισσότεροι- να μην έχετε ακούσει τίποτα για τον Δημήτρη Δαγκλή. Σίγουρα όχι από τα μπουκωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ. Ο 40χρονος  λιμενεργάτης  Δημήτρης Δαγκλής διαμελίστηκε από γερανό στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά. Είχε εργαστεί 12ωρο και σε λιγότερο από 8 ώρες τον κάλεσαν για ακόμα ένα 12ωρο. Ο διαβόητος πια νόμος Χατζηδάκη προάγει και διευκολύνει, καλύπτει και συγκαλύπτει την όλο και στυγνότερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Σε συνδυασμό με την απάνθρωπη αποτίμηση, από την εργοδοσία, της ανθρώπινης ζωής σε χρήμα οδηγεί σε εγκλήματα. Γι’ αυτό και πρέπει να βρει απάντηση από το σύνολο των εργαζόμενων.

Ζητάμε από το σωματείο μας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του! Ο αγώνας κάθε εργαζόμενου, κάθε σωματείου μας αφορά όλους.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι!  Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος του απέναντι στην ολοένα και εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον του συνόλου των εργαζόμενων της πατρίδας μας. Μόνο με την ενότητα, μόνο με ζωντανά σωματεία στα χέρια των εργαζόμενων μπορούμε να αποκρούσουμε όσα σχεδιάζουν. Πάρτε μέρος στις συλλογικές διαδικασίες για να σταματήσει η διάλυση της ΕΛΜΕ. Απαιτείστε από τους εκπροσώπους της (συν)κυβέρνησης στο σωματείο μας (ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ) -έστω και τώρα- να σεβαστούν τις αποφάσεις του κλάδου!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ