ΉΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ 55-70

Διανύοντας περίπου τα μισά του πρώτου γύρου και με γνώμονα τις καλές εμφανίσεις αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα η ΚΑΕ Λάρισα έδωσε μάχη αλλά ηττήθηκε από τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι που απουσίαζε ο βασικός της πλέι μέικερ ο Θριτ και πήγαινε πόντο – πόντο μέχρι και την τέταρτη περίοδο.

Πεντάδες : Λάρισα – Καράμπελας, Χάντσον, Ζάρας, Ουάσινγκτον, Κρουμπάλι
Ηρακλής – Τέιλορ, Αγραβάνης, Ντάγκλας, Κουζέλογλου, Λιντς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν προβάδισμα με 0-7 τα πρώτα δύο λεπτά ωστόσο η Λάρισα απάντησε με τρία συνεχόμενα τρίποντα των Ζάρα και Καράμπελα. Οι γηπεδούχοι με διάθεση στην άμυνα και δείχνοντας από την αρχή αποφασισμένοι για τη νίκη ανέβασαν ρυθμούς και πήγαν την διαφορά στους 9 (16-7) αναγκάζοντας τον Στέργιο Κουφό να καλέσει το πρώτου του τάιμ άουτ με την περίοδο να τελειώνει 19-7 μετά από <<μπάζερ μπίτερ>> τρίποντο του Γιαν Σπαν.

Στη συνέχεια στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι με τέσσερις συνεχόμενες βολές, ένα τρίποντο και πιεστικές άμυνες ροκάνισαν την διαφορά κάνοντας το σκορ 19-14 με τον Νίκο Παπανικολόπουλο να καλεί από πλευράς γηπεδούχων το πρώτο τάιμ άουτ στο παιχνίδι γεγονός που βοήθησε τη Λάρισα να ανασυγκροτηθεί επιθετικά και στα 16 πρώτα αγωνιστικά λεπτά να βρεθεί προηγούμενη με 24-18.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τελείωσε με τον Ηρακλή να περνάει για πρώτη φορά μπροστά με 28-30, αρκετά χαμηλό σκορ για τις δύο ομάδες που προέκυψε από τις πολλές λάθος αποφάσεις και των μεν και των δε εντός του παρκέ.

Στην επανάληψη τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται αρκετά αγχωμένες και άστοχες με τον Ηρακλή να <<σπάει το ρόδι>> με τρίποντο του Αγραβάνη 5’ πριν το τέλος της περιόδου ενώ πλέον οι φιλοξενούμενοι έχουν στο πλευρό τους φιλάθλους που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν ζωντανά την αναμέτρηση. Ο Ουάσιγκτον με εφτά προσωπικούς πόντους κράτησε τους κυανόλευκους στο τρίτο δεκάλεπτο ζωντανούς δίνοντας τη σκυτάλη στον Φόρτιουν που ήταν απών τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και εμφανίστηκε έτοιμος να βοηθήσει την προσπάθεια της Λάρισας. Η Τρίτη περίοδος βρήκε το σκορ ισόπαλο 42-42 με τον Σπαν να ευστοχεί σε ένα ακόμη <<μπάζερ μπίτερ>> τρίποντο για σήμερα.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο οι Σπαν και Τσαϊρέλης μετρούσανε από τέσσερα φάουλ έκαστος και ο Ηρακλής διατηρούσε μία διαφορά ασφαλείας των 6 πόντων 44-50 7.15΄πριν το τέλος του αγώνα αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον κόουτς των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι με πιεστική άμυνα ώθησαν του κυανόλευκους σε κακές επιθέσεις και βρέθηκαν με προβάδισμα 10 πόντων 46-56, 3.25΄πριν ακουστεί η κόρνα.

Η Λάρισα ενώ έκανε την ύστατη προσπάθεια να επανέλθει δεν τα κατάφερε με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος με τελικό σκορ 55-70. Αξίζει να σημειωθεί ότι διψήφιος για τους Λαρισαίος ήτανε μόνο ο Ζάρας με 11 πόντους (2τριπ).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Ζαχαρής, Τσιμπούρης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-7, 28-30, 42-42, 55-70.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ