ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ

Από το Δήμο Τεμπών ανακοινώνεται ότι: “Ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μανώλης, επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας και συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο  κ. Μιχαήλ Λιόντο, τον Επόπτη Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Βασίλη Σπανό και τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων κ. Κώστα Καραμπάτσα. Επίκεντρο της συζήτησης, αποτέλεσε το θέμα που αφορά την αποστολή των εκτιμήσεων ζημιάς που προκλήθηκαν από τον παγετό του Μαρτίου στις δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιές, ροδακινιές, βερικοκιές κλπ), ώστε να είναι εφικτή η εξόφληση της ζημιάς μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά για τη φετινή απώλεια της παραγωγής των ελαιόδεντρων, εξαιτίας των όψιμων παγετών της άνοιξης του 2021”.

Τον Δήμαρχο, στη συνάντηση, συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Μητσογιάννης και κ. Θανάσης Καραναστάσης.

Από την ενημέρωση, προέκυψε ότι η εγγραφή των πορισμάτων της ζημιάς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης έκανε την εξής δήλωση: “Επισκεφθήκαμε σήμερα, μαζί με τους Αντιδημάρχους, τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχαήλ Λιόντο και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να ενημερωθούμε την πορεία των πορισμάτων της ζημιάς στα καρποφόρα δένδρα, αμυγδαλιές, ροδακινιές, βερικοκιές κλπ, από τον παγετό της άνοιξης του 2021, αλλά και για το μείζον θέμα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών  για τη φετινή απώλεια της παραγωγής των ελαιόδεντρων, εξαιτίας των όψιμων παγετών της άνοιξης του 2021. Κατανοούμε και αναγνωρίζουμε την κοπιώδη  προσπάθεια των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ Λάρισας για να διεκπεραιώσουν δεκάδες χιλιάδες δηλώσεων. Ζητήσαμε, λοιπόν, να γίνει προσπάθεια από όλους, διοίκηση και υπαλλήλους και πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό, ώστε να κοινοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα πορίσματα από τις ζημιές της άνοιξης του 2021 και να γίνει η πληρωμή αυτών μέχρι το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τους αγρότες μας, οι οποίοι βάλλονται από παντού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ