ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Το απύθμενο θράσος του πρωθυπουργού και η κατάλυση κάθε έννοιας ηθικής, σεβασμού και πολιτικής δεοντολογίας από πλευράς του, με αναγκάζουν να επαναφέρω στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα του καρκίνου του μαστού, τις γυναίκες που αυτή τη στιγμή δίνουν αυτή τη δύσκολη μάχη, αλλά και ως φόρο τιμής στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, την απώλεια της οποίας επιχείρησε να καπηλευτεί επικοινωνιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξεπερνώντας για μία φορά ακόμα τις κομματικές γραμμές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, το οποίο θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά», παπαγάλισαν τα προσκυνημένα ΜΜΕ, που έχουν ευτελίσει τον όρο δημοσιογραφική έρευνα. Γιατί αν σεβόντουσαν τον εαυτό τους και το επάγγελμά τους, θα έλεγαν πως έναν χρόνο πριν, όταν ο πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει και πάλι να καπηλευτεί το ευαίσθητο ζήτημα των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο, τον είχε βάλει στη θέση του η ίδια η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία» και υπενθυμίζοντάς του ότι 45 γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων είχαμε υποβάλει σχετικό αίτημα το 2016, ότι αυτό έγινε δεκτό από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το 2017 και ότι το μέτρο ισχύει από τότε.

Αν είχαν δε μπει στον κόπο να ανατρέξουν στο ιστορικό του ζητήματος, θα είχαν βρει την ακόλουθη επιστολή που απέστειλα στις γυναίκες-μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 23/09/2016:

Αγαπητή συνάδελφε,

Στις 22/09/2016 παρευρέθηκα στην εκδήλωση “Οδικός Χάρτης για την αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού”, που οργάνωσαν και παρουσίασαν η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), η Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV), σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ασθενών “ΑγκαλιάΖΩ”, “Κ.Ε.Φ.Ι.”, καθώς και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για τους γυναικολογικούς καρκίνους.

Βασικό αίτημα των φορέων, όπως αυτό εκφράστηκε από την πρόεδρο του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” κ. Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, αποτελεί η παροχή της δυνατότητας σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση μέσω της δημόσιας περίθαλψης στην ψηφιακή μαστογραφία.

Αποφάσισα να ετοιμάσω και να σας προτείνω να υπογράψουμε όλες το επισυναπτόμενο υπόμνημα/αίτημα προς τον Υπουργό Υγείας.

Η πρωτοβουλία θα είναι κοινή και τα ονόματά μας θα μπουν με αλφαβητική σειρά.

Παρακαλώ ενημερώστε μας άμεσα για το αν επιθυμείτε να συνυπογράψετε, καθώς επίκειται η υποβολή του υπομνήματος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Άννα Βαγενά

Πράγματι, το Υπόμνημα-Αίτημα κατατέθηκε στις 3/10/2016 με τις υπογραφές 45 γυναικών-μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και έγινε δεκτό από τον τότε υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό. Αν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα σέβονταν τον εαυτό τους και το επάγγελμά τους, θα έλεγαν ότι το δήθεν πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, όχι μόνο θεσμοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε ισχύ από το 2017, αλλά αυξάνει το ηλικιακό όριο των δικαιούχων κατά δέκα ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από τα 40 στα 50 χρόνια, αγνοώντας τα επιστημονικά δεδομένα και επιβεβαιώνοντας ότι η όλη εξαγγελία είναι μία αναίσχυντη και τυμβωρυχική επικοινωνιακή φούσκα.

Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com