ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ 1ης ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΟ ΓΝΛ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΟΓΩ ΚΟΠΩΣΗΣ

Η καταγγελία της ΕΙΝΚΥΛ που υποστηρίζει ότι το 4ο κύμα της πανδημίας βρίσκει τα νοσοκομεία μακράν στη χειρότερη θέση

Την 21 Ιουλίου 2021 δηλώναμε σε αγωνιστική κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ) στο προαύλιο του Γ.Ν. Λάρισας, ότι δίνουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις για να παραμείνουμε όρθιοι και υγιείς, ενάντια στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο Ε.Σ.Υ» και ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο Κλινικών Τμημάτων, Εργαστηρίων και Νοσοκομείων, ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, διότι η Υγεία είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Σήμερα 02 Νοεμβρίου 2021, τρεις περίπου μήνες μετά, με το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη και τα Νοσοκομεία μακράν σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ, αναδεικνύεται προφητική η τότε θέση μας και τεκμηριώνεται η επικινδυνότητα της κυβερνητικής αναλγησίας και της διαλυτικής πολιτικής της στην Υγεία.

Ένας συνάδελφος μας, από τους αγωνιστές της πρώτης γραμμής, εξουθενωμένος από τις συνθήκες της εφημερίας καταρρέει από σωματική κόπωση.

Η κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης του Ε.Σ.Υ στον βωμό της προετοιμασίας της εμπορευματοποίησης του, ώστε να το αντικαταστήσει με το εξάμβλωμα του «νέου ΕΣΥ» είναι τουλάχιστον αήθης, προσβλητική και επικίνδυνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ