ΕΚΡΗΞΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της Τράπεζας που κάνει λόγο για επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων και καλεί τη διοίκηση να πάρει μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων και την εξυπηρέτηση των πελατών

Πληθαίνουν διαρκώς οι αναφορές που λαμβάνουμε από συναδέλφους μας, για περιστατικά ανάρμοστων και βίαιων συμπεριφορών από το πελατειακό κοινό.

Πρόσφατα γεγονότα, εναντίον συναδέλφων που προσπαθούν συνεχώς να αντεπεξέλθουν απρόσκοπτα στην εξυπηρέτηση των πελατών, τηρώντας με συνέπεια τόσο τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, όσο και τις αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις που προκύπτουν από τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και του προσωπικού, δημιουργούν άμεσα την ανάγκη για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα γεγονότος που έλαβε χώρα χθες, σε κατάστημα της περιφέρειας, είναι ο προπηλακισμός συναδέλφου, αλλά και η παράλληλη απειλή βίαιης εισόδου στο κατάστημα, από περίπου 80 πελάτες που περίμεναν στην είσοδο του καταστήματος, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος. Προσθέτοντας και ένα ακόμα πρωτοφανές γεγονός – πάλι χθες – την απειλή συναδέλφου με μαχαίρι, καταλήγουμε ότι η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, από τη Διοίκηση της Τράπεζας, είναι επιβεβλημένη.

Όλα τα παραπάνω, καταδεικνύουν την αναποτελεσματική και βεβιασμένη πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η Διοίκηση της Τράπεζας, καθώς δε λαμβάνει υπόψη της την κοινωνική διάσταση του φαινομένου και θέτει – εν τέλει – σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα των συναδέλφων.

Τώρα είναι η ώρα της Διοίκησης να λάβει άμεσα μέτρα, πριν οδηγηθούμε και σε άλλα, ίσως και πιο ακραία και επώδυνα γεγονότα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ