ΛΑΡΙΣΑ: ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ

Σαββατιάτικοι περίπατοι από την κίνηση “Λάρισα η Πόλη μου”

Η Κίνηση “Λάρισα η Πόλη μου” ξεκινά τους Σαββατιάτικους περιπάτους της στη Λάρισα.  Σκοπός είναι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη και την ιστορία της. Δεν πρόκειται για ξεναγήσεις, αλλά για περιπάτους όπου κάθε φορά κάποιος ξεχωριστός οδηγός θα μοιράζεται μαζί μας τη δική του εικόνα ή γνώσεις για την πόλη που ζούμε.

Το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα περπατήσουμε για πρώτη φορά πάνω ή δίπλα από τα Ιουστινιάνεια τείχη της Λάρισας. Οδηγός μας θα είναι η κ. Σταυρούλα Σδρόλια. Η κ. Σδρόλια είναι είναι αρχαιολόγος, διδάκτωρ βυζαντινής αρχαιολογίας. Υπηρετεί από το 1982 στην αρχαιολογική υπηρεσία και σήμερα είναι προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, όπου ασχολείται ιδιαίτερα με το σχεδιασμό προγραμμάτων αναστήλωσης και συντήρησης μνημείων, καθώς και την προβολή του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19 οι θέσεις όσων συμμετάσχουν στην ξενάγηση θα είναι περιορισμένες. Για τον λόγο αυτό όσοι/ες επιθυμούν να πάρουν μέρος στον πρώτο περίπατο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν στο μέλος της Κίνησης Παναγιώτη Δομούζη στο τηλέφωνο 6946326121.

Η ξενάγηση θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί αργότερα στη σελίδα της Κίνησης «Λάρισα η Πόλη μου» στο facebook καθώς και στον ιστότοπο για όσες/όσους δεν καταφέρουν να την παρακολουθήσουν ζωντανά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ