Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Στη σκιά του αδόκητου χαμού της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία «αρτίωσε τη ζωή της και έγινε σύμβολο γενναιότητας, ευγένειας, αισιοδοξίας και μαχητικότητας» , αναφέρθηκε η Βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ευαγγελία Λιακούλη και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την «αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών».

Χαρακτηριστικά, η κ. Λιακούλη επεσήμανε στην ομιλία της:

«Άξιο απορίας ποιο είναι πραγματικά το κίνητρο και οι προθέσεις της Κυβέρνησης για τη νομοθέτηση του σημερινού νομοσχεδίου!
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς: Την ολοκληρωτική εξόντωση των λαϊκών αγορών; Το ναπολεόντειο σύνδρομο που διακατέχει την Κυβέρνηση, με τις προκλητικές υπερεξουσίες που συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Υπουργού; Την προχειρότητα όλης της διαδικασίας νομοθέτησης, αφού είναι πρόδηλο ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το παρόν σχέδιο νόμου δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών; Το ότι αγνοήθηκαν επιδεικτικά οι δίκαιες διαμαρτυρίες και αντιπροτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που, σύσσωμοι, στέκονται απέναντι στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, όπως αποδεικνύει και η ηχηρή κινητοποίησή τους, ως ύστατη προσπάθεια να εισακουστούν και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους; Το ότι, «στα κρυφά», εισάγονται διατάξεις άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που αφορούν σε κρίσιμα θέματα του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε διαβούλευση με τους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς;
Η Κυβέρνηση συνεχίζει συστηματικά και με σχέδιο να οικοδομεί μια Ελλάδα των λίγων, διευρύνοντας διαρκώς τις ανισότητες και παγιώνοντας τις αδικίες. Όμως, τα σοβαρότατα προβλήματα των λαϊκών αγορών δεν μπορούν να επιλυθούν με νομοθετικές παρεμβάσεις σκοπιμότητας. Όταν η ακρίβεια έχει χτυπήσει την κοινωνία και έχει μπει στις τσέπες των μη προνομιούχων, η Κυβέρνηση οδηγεί τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες στην εξαθλίωση!Ο αγροτικός κόσμος, που έχει πληγεί από την οικονομική και κλιματική κρίση, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, και δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης και στήριξής τους. Με το νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση διώχνει κυριολεκτικά τους αγρότες και τους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές, για να φέρει τους εμπόρους, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.
Στο Κίνημα Αλλαγής, παραμένοντας σταθεροί ενάντια σε ύποπτες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων, θεωρούμε ότι μοναδικά κριτήρια για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των λαϊκών αγορών, είναι η εξυπηρέτηση του καταναλωτή, η δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών. Είμαστε με τους μικρούς και αδύναμους. Αυτή είναι η πολιτική επιλογή μας και είναι καθαρή ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ