ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη, δημοτική σύμβουλος της Συν Πολιτείας του Δήμου Τυρνάβου

Η διοικητική πράξη ονοματοδοσίας οδών γίνεται για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1834, πενήντα ακριβώς χρόνια μετά την ίδρυση του Δήμου Αθηναίων. Στον Αμπελώνα δεν υπάρχουν στοιχεία ιστορικά για την αρχή της ονοματοδοσίας οδών παρά μόνο προφορικές πηγές που την τοποθετούν περίπου το 1960-65.

Τιμώντας τους τότε υπαλλήλους της Κοινότητας που ασχολήθηκαν με το θέμα, αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματά τους που είναι οι κ.κ. Ζαχαρίας Μπεκιάρης και ο Περάκης. Επί Δημαρχίας κ. Χρυσοβέργη Θανάση έγινε η σημερινή επέκταση με την εργασία της κ. Αφροδίτης Καρακώστα. Από τότε η πόλη μας όλοι γνωρίζετε ότι επεκτάθηκε πολύ αλλά και άλλαξε. Επί Δημαρχίας κ. Σαρχώση Παναγιώτη ανατέθηκε αυτή η εργασία στον κ. Μιχάλη Λαφαζάνη.

Το αν είναι χρήσιμη η ονοματοδοσία και η αρίθμηση των οδών στην πόλη μας αλλά και σ΄ ολόκληρο τον Δήμο μας δεν το αμφισβητεί κανείς.

Η πανδημία ήταν ακόμη μια αφορμή να φανεί η έλλειψη αυτής μιας και οι ηλεκτρονικές αγορές αυξήθηκαν και οι παραδόσεις των προϊόντων από τις ιδιωτικές εταιρείες ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος στην πόλη μας.

Η έξοδος του παλιού ταχυδρόμου σε σύνταξη δυσκολεύει τους νέους που ανέλαβαν την συνέχεια του έργου του και τους κατοίκους να παραλάβουν την αλληλογραφία τους αλλά και τα δέματα.

Ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα για την πόλη μας που πρέπει να βρει την λύση του από την Δημοτική Αρχή.

Εξάλλου η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, εν όψει της επικείμενης Γενικής Απογραφής Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών, για την διευκόλυνση και την πληρότητα του έργου της αιτείται όπως «οι Δήμοι της Χώρας να προβούν το συντομότερο δυνατό στην ονοματοθεσία των οδών – πλατειών και στην αρίθμηση των οικοδομών στους οικισμούς που κατά την κρίση των αρμοδίων Τεχνικών Υπηρεσιών έχουν κανονική ρυμοτομία και στους οποίους υπάρχει έλλειψη (μερική ή ολική) των ανωτέρω στοιχείων».

ΟΛΑ λοιπόν οδηγούν στην άμεση λύση του προβλήματος από τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Γνωρίζω ότι η ονοματοδοσία έχει γίνει από την τεχνική υπηρεσία .

Το πρόβλημα τώρα βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή και ανάρτηση των ταμπελών με τις ονοματοδοσίες των οδών και της αρίθμησή τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ