“ΕΜΦΡΑΓΜΑ” ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΪΝΤΡΑΧΤ

EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΟΣΦΠ - ΑΙΝΤΡΑΧΤ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Καταδικαστική ήττα – σε ότι αφορά την διεκδίκηση της πρώτης θέσης του 4ου ομίλου – με σκορ 2-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από του Γερμανούς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το ματς

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός, με αρκετές μονομαχίες μακριά από τις εστίες. Στο 12ο λεπτό, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Χένρι Ονιεκούρου τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός δεν αστόχησε από ευνοϊκή θέση, κάνοντας το 1-0. Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα δεν διατηρήθηκε για αρκετή ώρα μιας και στο 16′, μετά από μια εξαιρετική πάσα του Ραφαέλ Μπορέ, ο Ντάιτσι Κάμαντα ισοφάρισε με ωραίο πλασέ. Στα επόμενα 20 λεπτά δεν υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες όμως με το ημίχρονο να πλησιάζει ο Ολυμπιακός έφτασε δύο φορές κοντά στο 2-1. Αρχικά στο 36′, ο Γιώργος Μασούρας πλάσαρε από κοντινή απόσταση όμως ο Κέβιν Τραπ έκανε μια σπουδαία επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ τροφοδότησε τον Μαντί Καμαρά όμως ο Γερμανός πορτιέρο έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του.

Στο δεύτερο μισό οι παίκτες του Μαρτίνς δεν άργησαν να απειλήσουν την «γερμανική» εστία. Στο 57′ ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Ονιεκούρου ο οποίος αστόχησε όντας ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα ψάχνοντας το νέο προβάδισμα. Η Άιντραχτ απείλησε με ένα σουτ του Γιέσπερ Λίντστρομ στο 69′, όμως ο Τόμας Βάτσλικ δήλωσε «παρών». Στο 90’+1′ όμως οι Γερμανοί «πάγωσαν» το φαληρικό στάδιο χάρη στην δημιουργία του Λίντστρομ και το γκολ του Γιένς Χάουγκε. Ο Νορβηγός επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Διαιτητές: Αλεξέι Κουλμπάκοφ, Ντμίτρι Ζουκ, Όλεγκ Μασλιάνκο, Πάολο Βαλέρι (VAR)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (Κούντε 90’+1′), Μασούρας (Ρόνι Λόπεζ 82′), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (Βαλμπουενά 71′), Ελ Αραμπί (Τικίνιο 82′).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (Ιλσάνκερ 82′), Γιάκιτς (Ρόντε 79′), Μπάρκοκ (Τουρέ 58′), Καμάντα, Μπορέ (Χάουγκε 79′), Λάμερς (Λίντστρομ 58′).

ertnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ