ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δήλωση – παρέμβαση του Νασίλη Κόκκαλη για τα νέα κυβερνητικά μέτρα

Με αφορμή τα νέα αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θα πλήξουν για μία ακόμη φορά (και) τους κλάδους της εστίασης και του λιανεμπορίου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακολουθώντας πιστά την τακτική «μας φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι» η κυβέρνηση προσπαθεί σε μία ακόμη πελαγοδρόμηση, να διαχειριστεί την ανεξέλεγκτη διάσταση που έλαβε η πανδημία στη χώρα μας, τιμωρώντας για μία ακόμη φορά τον… συνήθη ύποπτο:

Την εστίαση και το λιανεμπόριο!

Κλάδους που ακόμη δεν κατάφεραν να ανανήψουν από το μακροβιότερο lockdown στην Ευρώπη και που τα χρέη τους προς δημόσιο και ιδιώτες ανέρχονται σε δυσθεώρητα ύψη.
Αυτούς τους κλάδους που συντηρούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μία μεγάλη αλυσίδα συναφών επαγγελμάτων, δεν μπορεί ξανά να τους βάλει απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας από τους καταστηματάρχες να γίνουν χωροφύλακες υπό την απειλή ενός δυσθεώρητου προστίμου ή και πολυήμερου λουκέτου της επιχείρησής τους.

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να στηρίξει την εστίαση και το λιανεμπόριο, αντισταθμίζοντας όχι μόνον την παρελθούσα χασούρα, αλλά και αυτή που νομοτελειακά θα έρθει τους επόμενους μήνες, λόγω των αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσει σε οριζόντια και δραστικά μέτρα όπως η προστασία των επαγγελματικών μισθώσεων, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και των ενεργειακών χρεώσεων, αλλά και η εξολοκλήρου διαγραφή των επιστρεπτέων προκαταβολών. Χωρίς ναι μεν και αλλά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ