Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

“Μιλάμε καθημερινά με έργα” υποστηρίζει ο δήμαρχος Φαρσάλων

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για την πόλη των Φαρσάλων, καθώς μετά από προσπάθειες δύο ετών ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως πλέον το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι ασφαλές και πόσιμο. Στη δήλωσή του ο κ. Εσκίογλου τονίζει αναλυτικά τα εξής:

«Όπως είχα εξηγήσει από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου, το κίνητρό μου ήταν και είναι να συνδράμω ώστε να λυθούν βασικά ζητήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε ως δημοτική αρχή πριν από δύο χρόνια περίπου, ήταν να επικεντρωθούμε στο υδρευτικό πρόβλημα της πόλης, τόσο σε ποσοτικό, αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο.

Για να πετύχουμε, κινηθήκαμε σε δύο άξονες: Ο πρώτος – και ο κυριότερος – ήταν η κατά το δυνατό ταχύτερη εξεύρεση ποιοτικού νερού, κάτι που πετύχαμε με την ανόρυξη της γεώτρησης στη θέση «Μεριάς». Τα νιτρικά στο νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αν αναλογιστεί κανείς το πόσο επιβαρυμένος είναι ο υδροφόρος ορίζοντας στην περιοχή μας.

Δεύτερο μέλημά μας, ήταν η αποκατάσταση των διαρροών που επικρατούσαν στην πόλη, καθώς όταν αναλάβαμε η μέση κατανάλωση ανά εικοσιτετράωρο ήταν 6.800 κυβικά μέτρα! Με στοχευμένες παρεμβάσεις καταφέραμε να περιορίσουμε αυτή την ποσότητα στα 5.000 κυβικά μέτρα ημερησίως! Με απλά μαθηματικά, εξοικονομήσαμε καθημερινά 1.800 κυβικά μέτρα νερού! Εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς το μέγεθος αυτής της βελτίωσης, όταν το κυρίαρχο ζητούμενο στην πόλη είναι και η ποσότητα!

Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω μία ειλικρινή συγνώμη από τους καταναλωτές, αφού για να το επιτύχουμε οι διακοπές νερού στην πόλη ήταν πολλές ανά γειτονιά! Ο συνδυασμός όμως των παραπάνω αποτελεσμάτων μας φέρνει στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το νερό της πόλης των Φαρσάλων είναι επιτέλους πόσιμο!

Τα λόγια σε ότι αφορά τη διοίκηση μας έχουν τελειώσει. Πλέον μιλάμε καθημερινά με έργα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΦ και προπαντός τους εργαζόμενους για την επίτευξη του στόχου μας, να τρέχει επιτέλους κατάλληλο προς πόση νερό, στις βρύσες των Φαρσαλινών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ