ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η γενική συνέλευση των μελών της ΕΛΜΕ Λ¨αρισας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

Κοινό αίτημα των Ε.Λ.Μ.Ε. για σύγκληση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων και Συνέλευσης Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. με θέμα Η.Δ.: Ο καθορισμός της στάσης του κλάδου και τα αγωνιστικά βήματα απέναντι στην αξιολόγηση. (ΠΑΡΟΝΤΕΣ:40-ΨΗΦΟΙ: ΥΠΕΡ 30 καθώς και οι υπόλοιπες Αποφάσεις εκτός της 2ης).

Πρόταση για εξώδικο προς τη Διοίκηση-Δ.Δ.Ε. Λάρισας με πρόταση για προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από την ΕΛΜΕ Λάρισας (ΠΑΡΟΝΤΕΣ:40-ΨΗΦΟΙ:  ΥΠΕΡ 22, ΚΑΤΑ 2, ΛΕΥΚΑ 9)

Εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξει 24ωρη απεργία με τη ΔΟΕ. Να προταθεί η μέρα αυτή σε Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη.

Πραγματοποίηση απογευματινών πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα κάθε βδομάδα, σε μέρες που θα συμφωνηθούν με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Έκδοση  ψηφίσματος από την ΟΛΜΕ ενάντια στην απαγόρευση των απεργιών και την καταστολή και να κληθούν όλα τα σωματεία της χώρας, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια να το υπογράψουν.

Να ζητηθεί αντίστοιχο ψήφισμα/παρέμβαση από την Ευρωπαίκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE) και την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΕΙ)

Η Ο.Λ.Μ.Ε. να δημιουργήσει σποτάκι για τη συνολική πολιτική ενάντια στο δημόσιο σχολείο (και σε ηχητικό για τα ραδιόφωνα).

Σύνταξη επιστολών ενημέρωσης προς τους γονείς και μαθητές/τριες από την Ο.Λ.Μ.Ε. Εναλλακτικά , να γίνει από την Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας.

Πρόσκληση από τις  Ε.Λ.Μ.Ε.  σε ενημερωτικές συσκέψεις τους συλλόγους γονέων για όλα τα προβλήματα των σχολείων, όπου θα μοιραστούν οι παραπάνω επιστολές.

Πρόσκληση από τις  Ε.Λ.Μ.Ε.  σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τα προβλήματα των σχολείων τους (κενά, συμπτύξεις τμημάτων, κτιριακά, έλλειψη εξοπλισμού, Ε.Β.Ε., τράπεζα θεμάτων κ.λπ.)

Συναντήσεις των Ε.Λ.Μ.Ε. με τους τοπικούς βουλευτές για να εκθέσουν την κατάσταση των σχολείων στην περιοχή τους και την αυταρχική αντιμετώπιση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι Ε.Λ.Μ.Ε. να μοιράσουν σε κεντρικά σημεία της πόλης τους ανακοινώσεις για τα προβλήματα των σχολείων τους προς ενημέρωση των πολιτών. Να εξηγούν πως ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων που θα πλήξει τους/τις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους.

Ανάρτηση πανό σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης.

Να υψωθούν μαύρες σημαίες στα σχολεία ως διαμαρτυρία για τις δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.

Προσφυγή στον Άρειο Πάγο για κακοδικία από Πρωτοδικείο και Εφετείο.

Προσφυγή για αντισυνταγματικότητα των νόμων Κεραμέως, διότι αντιβαίνουν τη συνταγματική πρόβλεψη για παροχή δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

Υ.Γ  Η ΔΑΚΕ διαχώρισε τη θέση της και αποχώρησε από τη Γ.Σ καταγγέλλοντας ως παράνομο και ανυπόστατο το ψήφισμα που αφορά στην κήρυξη  απεργίας –αποχής, από την ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ