Κραυγή απόγνωσης και αγωνίας της διοίκησης του Αμπελωνιακού – Παράπονα γονέων μικρών αθλητών
Την πλήρη εγκατάλειψη βιώνουν το τελευταίο διάστημα τόσο το βοηθητικό όσο και το γήπεδο ποδοσφαίρου του Αμπελώνα προκαλώντας αγανάκτηση και προβληματισμό τόσο στη διοίκηση του Αμπελωνιακού αλλά και στους γονείς των μικρών αθλητών που επέλεηαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
Ο Αμπελωνιακός σήμερα διαθέτει 100 περίπου αθλητές τόσο στην μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα όσο και στα τμήματα των ακαδημιών που δεν έχουν γήπεδο για να κάνουν αγώνες, ενώ και οι προπονήσεις γίνονται σε ένα βοηθητικό που θυμίζει χωράφι αφού κανείς από την πλευρά του δήμου Τυρνάβου δεν φρόντισε ούτε για τη λίπανση αλλά ούτε και για τη φροντίδα του χόρτου.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι διοικούντες αυτοί ήταν που το καλοκαίρι φρόντιζαν για το πότισμα του γηπέδου, για το κούρε μα και για το καθάρισμα γύρω από τίς γραμμές για να θυμίζει γήπεδο.
Δυστυχώς τώρα που οι προπονήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη το βοηθητικό είναι χωράφι με πολλά σημεία να μην έχουν χορτάρι σε κάποια άλλα να είναι αδύνατο και σε κάποια άλλα να έχει κιτρινίσει.
Και αν η κατάσταση του βοηθητικού είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα διοίκηση, προπονητές και γονείς είναι η ασφάλεια των παιδιών που για να φτάσουν στο βοηθητικό διασχίζουν με τα οχήματά τους έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που οδηγεί τα αυτοκίνητα στην έξοδο του Αμπελώνα και στο δρόμο προς Γυρτώνη και ΠΑΘΕ.
“Αλήθεια αν κάποια μέρα ένα αυτοκίνητο χτυπήσει ένα παιδάκι ποιός θα ευθύνεται για αυτή την κατάσταση αναρωτήθηκε γονέας επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην είναι μέσα στο Νοέμβριο έτοιμο το γήπεδο για να προπονούνται και να κάνουν αγώνες ομάδα και ακαδημίες. Αφού για τα παιχνίδια είναι αναγκασμένη τόσο ο Αμπελωνιακός όσο και οι ακαδημίες να χρησιμοποιούν το γήπεδο της Ροδιάς με όποια δυσκολία αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις αλλά και για τα οικονομικά της ομάδας που σήμερα πληρώνει 4 προπονητές και δυστυχώς συντηρεί και τα γήπεδα.
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Και ενώ η κατάσταση είναι απελπιστική στο βοηθητικό εκεί που τα πράγματα είναι τραγικά είναι στο γήπεδο του Αμπελωνιακού, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι οργωμένος και κανείς να μην ξέρει τί θα γίνει με το χορτάρι αφού οι απαντήσεις που εισπράττει η διοίκηση από τους υπεύθυνους του δήμου είναι ότι δεν μπορεί ο εργολάβος να βρει έτοιμο χλοοτάπητα και θα προχωρήσει σε σπορά του χόρτου, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν οι ομάδες το γήπεδο μέχρι και την άνοιξη ή καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.
Και να να μην έφτανε το κακό χάλι του αγωνιστικού χώρου η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική και στα αποδυτήρια αλλά και στα μπάνια του γηπέδου με τη διοίκηση να προσπαθεί με τα λίγα οικονομικά που διαθέτει να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες για τους αθλητές.
Επίσης ενδεικτική της εγκατάλειψης είναι και η κατάσταση στις κερκίδες του γηπέδου όπου τα ξεθωριασμένα χρ΄ματα θυμίζουν ότι κάποτε ήταν ένα γήπεδο ζωντανό και προσεγμένο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που είναι σήμερα.
Τέλος οι διοικούντες που αναζητούν εναγωνίως πόρους για την ανδρική ομάδα ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ, αναδεικνύουν και το πρόβλημα μ την άρνηση των επαγγελματιών της περιοχής να διαφημιστούν με ταμπέλες δίπλα στον αγωνιστικό χώρο αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένο γήπεδο για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας που πλέον παλεύει χωρίς φιλάθλους και χορηγούς στο γήπεδο της Ροδιάς.